fbpx
Україна відправила пожежників у Грецію

Україна відправила пожежників у Грецію

Греція ДСНС Європа Пожежа Світ Україна

Україна відправила пожежників у Грецію для боротьби з лісовими пожежами.

Про це інформує Мілітарний.

Вчора 6 серпня, зведений загін пожежників з усієї країни вирушив до Греції для допомоги у боротьбі із масштабними лісовими пожежами, повідомляє пресслужба ДСНС. Сотня рятувальників із необхідним обладнанням вилетіли з аеропорту «Київ».

Грецьким вогнеборцям допомагатимуть рятувальники з дев’яти областей України та м. Києва.

Кабмін ухвалив рішення, щоб 100 наших вогнеборців зі спорядженням вирушили на допомогу місцевим рятувальникам.

Таке розпорядження дав президент України Володимир Зеленський:

«Поставив завдання уряду надати допомогу Греції в подоланні руйнівних пожеж, що вирують у деяких районах країни. У п’ятницю Кабмін має ухвалити рішення, щоб незабаром 100 наших досвідчених вогнеборців з необхідним спорядженням вирушили на допомогу»

Україна вже відправила до Туреччини пожежні літаки Ан-32П для гасіння лісових пожеж.

Прикордонники Одеського загону в пріоритетному порядку оформили два повітряні судна та 14 членів екіпажу на аеродромі «Шкільний», де літаки дозаправлялися.

Українські Ан-32П під час перельоту

Літаки входять до складу Спеціального авіаційного загону Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту ДСНС.

Наші вогнеборці допомагають Туреччині відповідно до підписаного у лютому 2020 року Меморандуму про взаєморозуміння між Державною службою України з надзвичайних ситуацій та Президенцією з управління на випадок надзвичайних ситуацій Міністерства внутрішніх справ Турецької Республіки (AFAD) про співробітництво в галузі попередження катастроф і надзвичайних ситуацій та ліквідації їх наслідків.

Гасіння пожежі літаком Ан-32П

Українці вилетіли допомагати гасити масштабні лісові пожежі, осередки яких виникли 28 липня поблизу м. Манавгат (провінція Анталія) та поширилися на територію провінцій Османіє, Кайсері, Коджаелі, Адана, Мерсін та Мугла.

Греція ДСНС Європа Пожежа Світ Україна