fbpx
Україні для захисту від російських ракет потрібні американські комплекси C-RAM – Тарас Чмут

Україні для захисту від російських ракет потрібні американські комплекси C-RAM – Тарас Чмут

Військова допомога ППО та ПРО США Тарас Чмут Україна

Американські комплекси тактичної протиповітряної оборони C-RAM здатні ефективно захищати українські міста від атак крилатими ракетами та дронами-камікадзе. Їхнє отримання ЗСУ є дуже бажаним.

Таку думку керівник благодійного фонду “Повернись живим” Тарас Чмут озвучив 10 жовтня у подкасті “Фронтова поплава”.

Ці системи сьогодні могли б доволі круто прикрити Київ і центр міста. Якби вони в нас були. В Сполучених Штатах їх є доволі багато. І це абсолютно тактична ПРО, яка ніяк не впливає на ведення війни десь там в Російській Федерації і ті загрози, які є у американців по відношенню до підтримки нас“,  – сказав Чмут.

За оцінкою Тараса Чмута, на зберіганні армії США є великі запаси цих систем, які залишилися після виведення контингентів з Іраку та Афганістану.

Нагадаємо, у липні передати Україні C-RAM пропонували американські сенатори у листі до Пентагону.

Парламентарі США вважають, що C-RAM (Counter Rocket, Artillery, and Mortar) та ЗРК Avanger – це ті системи, які мають бути поставлені Україні пріоритетно.

Водночас, за словами Тараса Чмута, українська сторона не включає це озброєння до переліку бажаного в першу чергу.

C-RAM – тактична система тактичної протиповітряної оборони для захисту від ракет, артилерійських снарядів та мін.

У якості засобів виявлення використовується РЛС, а також оптико-електронні та акустичні сенсори. C-RAM також може бути інтегрований у загальну систему виявлення.

Прикладом системи C-RAM у США є комплекс Centurion. Він має корабельний зенітний артилерійський комплекс Phalanx CIWS. Його шестистольна 20 мм гармата здатна вражати цілі на відстані до 1,5 км при скорострільності 3000 пострілів на хвилину.

 

Військова допомога ППО та ПРО США Тарас Чмут Україна