fbpx
Українська армія розпочала масштабні оборонні маневри

Українська армія розпочала масштабні оборонні маневри

ДПСУ ДССТ ЗСУ Командування об'єднаних сил Навчання НГУ

Одразу на п’яти загальновійськових полігонах українська армія розпочала масштабні оборонні маневри.

Про це інформує Мілітарний із посиланням на ексклюзивну інформацію від Командування Об’єднаними силами ЗСУ.

Командно-штабні тренування також задіяні й інші органи військового управління.

До тренувань також залучені органи управління від Національної гвардії, Служби безпеки, Національної поліції, Державної прикордонної служби, Держслужби з надзвичайних ситуацій, Державної спеціальної служби транспорту.

— Навчання мають на меті підвищення оперативних спроможностей органів військового управління у плануванні й управлінні діями в різних видах бойових дій, — наголосив командувач об’єднаних сил ЗС України генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Стрільба з ПТРК Javelin

Практичні дії відпрацьовуються в умовах активного застосування противником високоточних засобів ураження та засобів радіоелектронної боротьби.

Стрільба з ЗРК «Стріла-10»

Особлива увага на військових навчаннях приділяється відбиттю ударів умовного противника з повітря, а для їх відбиття залучені засоби протиповітряної оборони Сухопутних військ ЗСУ.

Наймасштабніші маневри відбулися на полігоні поблизу Миколаєва.

Це оборонні дії, боротьба з повітряними десантами, диверсійно-розвідувальними групами, ведення територіальної оборони, а також підтримка авіаційними групами сухопутних і морських угруповань, – повідомив командувач

Армійці протидіяли висадці десантів умовного противника на оперативні аеродроми, боротьбі з диверсійно-розвідувальними групами тощо.

— В ході активної фази до маневрів залучено винищувальну, штурмову, бомбардувальну, транспортну та безпілотну авіацію Повітряних Сил ЗС України. Їхнім завданням є знищення засобів повітряного нападу противника, нанесення ударів по наземним об’єктам та авіаційна підтримка дій військ в ході виконання завдань. Крім того по угрупованню умовного противника застосовано реактивні системи залпового вогню «Ураган» та “Град”, а також ствольну артилерію, — зазначив генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Висадка тактичного десанту морської піхоти безпарашутним способом з гелікоптерів Мі-8 на острів Зміїний

У цей же час на іншій локації морські піхотинці та групи спеціального призначення за підтримки авіації та надводних сил відпрацювали питання посилення охорони та оборони острова Зміїний. Протитанкові підрозділи провели практичні стрільби прямою наводкою та ракетними комплексами по броньованим об’єктам противника.

ДПСУ ДССТ ЗСУ Командування об'єднаних сил Навчання НГУ