fbpx
«Українська бронетехніка» розглядає можливість виробництва БМП ASCOD в Україні

«Українська бронетехніка» розглядає можливість виробництва БМП ASCOD в Україні

«Українська бронетехніка» ASCOD БМП Бронетехніка Європа ОПК Світ Україна

Європейське відділення американської корпорації General Dynamics, холдингова компанія Czechoslovak Group та «Українська бронетехніка» розглядають можливість ліцензійного виробництва бойових машин піхоти ASCOD.

Цю бронетехніку пропонують постачати і виробляти в Україні для забезпечення підрозділів Сил оборони сучасними БМП.

Про це у вівторок повідомили у компанії «Українська бронетехніка».

Українські військові випробували цю бойову машину під час відвідин заводу-виробника в Іспанії.

“Досвід сучасної війни продемонстрував величезну цінність броньованої техніки для збереження життя наших військових. Саме тому ми плануємо постачати та виробляти в Україні бойові машини піхоти стандартів NATO”, – розповів гендиректор «Української бронетехніки» Владислав Бельбас.

Повідомляється, що фахівці компанії спільно з військовослужбовцями ЗСУ, представники ДНДІ випробувань та сертифікації озброєння та військової техніки і холдингу Czechoslovak Group відвідали виробничі потужності General Dynamics European Land Systems у м. Трубія, Іспанія, де ознайомилися з виробництвом колісної та гусеничної техніки.

Українські військовослужбовці випробували БМП з метою порівняння можливостей ASCOD з існуючою на озброєнні ЗСУ бронетехнікою.

ASCOD

Універсальна платформа ASCOD (Austrian Spanish Cooperative Development) може бути оснащена різними системами озброєння: бойовими модулями з автоматичними гарматами 30/40 мм типу МК 44 Bushmaster, баштами з гарматами калібрів 105 мм або 120 мм та протитанковими керованими ракетними комплексами.

Платформа має балістичний та протимінний захистом, що забезпечує рівень захисту відповідно до STANAG 4569 – рівень 4 для балістичного захисту (захист від бронебійних куль калібру 14,5 мм) та рівень 4a/4b для протимінного захисту (підрив 10 кг вибухівки).

ASCOD та машини на її базі перебувають на озброєнні: Іспанії, Великої Британії, Австрії та Філіппіни.

Перший легкий танк Sabrah на базі платформи ASCOD-2 філіппінської армії. Грудень 2022. Філіппіни. Фото: Armor Pambato Division

“Обговорюємо з General Dynamics European Land Systems можливість в найкоротший термін постачати ASCOD в Україну, якнайшвидше організувати виробництво та обслуговування платформи в Україні та інтегрувати передові системи озброєння, електроніки та зв’язку для досягнення оперативної сумісності ЗСУ та NATO” – розповів Бельбас.

Нагадаємо, що Україна і Швеція у серпні задекларували наміри про спільне виробництво бойових машин піхоти CV90 в Україні.

«Українська бронетехніка» ASCOD БМП Бронетехніка Європа ОПК Світ Україна