fbpx
“Українська бронетехніка” з початку вторгнення поставила 600 мінометів

“Українська бронетехніка” з початку вторгнення поставила 600 мінометів

«Українська бронетехніка» Артилерія Війна з Росією Європа Міномет Світ Україна

Компанія “Українська бронетехніка” повністю відновила виробництво та вже поставила Силам оборони понад 600 мінометів.

Новину оприлюднила пресслужба компанії “Українська бронетехніка” у своїх соцмережах.

З початку повномасштабного вторгнення частина наших виробничих потужностей на сході країни була захоплена ворогом. Ми знайшли спосіб відновити виробничі цикли, провести кваліфікаційні випробування та запустити на релокованих майданчиках виробництво мінометів калібрів 60 мм, 82 мм та 120 мм“, – розповів генеральний директор компанії «Українська бронетехніка» Владислав Бельбас.

На сьогоднішній день компанія успішно відновила та значно наростила, порівняно з довоєнним періодом, обсяги виробництва мінометів. Вона виготовляє 120-мм міномети МП-120, 82-мм УПІК-82 та 60-мм МП-60.

Ми постачаємо ці вироби різним силовим відомствам, як за державне фінансування, так і за кошти волонтерських організацій“, – розповідає Владислав Бельбас.

Нагадаємо, міномет МП-120 був прийнятий на озброєння міністерством оборони України за місяць до російського вторгнення в січні 2022 року. Він частково замінив сумнозвісні міномети М120-15 “Молот”.

120-мм міномет «МП-120»

Окрім постачання озброєння компанія також займається виробництвом боєприпасів до нього у кооперації кількома з іноземними виробниками.

Так, в серпні цього року “Українська бронетехніка” відзвітувала про налагодження виробництва мін калібру 120-мм. У повідомленні мова йшла про надсилання Силам оборони тисяч таких боєприпасів.

Також компанія виготовляє готові постріли для 60-мм мінометів під індексом “UB60”. Вони постачаються у вигляді окремих тубусів, в середині яких знаходиться споряджена міна з пороховим зарядом та запобіжником.

Крім артилерійських мін компанія також виготовляє 122-мм боєприпаси для радянських гаубиць Д-30 та самохідних установок 2С1 “Гвоздика”.

Наприкінці серпня 2023 року пресслужба компанії повідомила про відправку українським військовим першої партії таких снарядів, котра налічує тисячі одиниць.

Нагадаємо, що до повномасштабного вторгнення компанія “Українська бронетехніка” прославилась своїми бронемашинами “Варта” та “Новатор”, більша частина яких надходила на озброєння національної гвардії.

«Українська бронетехніка» Артилерія Війна з Росією Європа Міномет Світ Україна