fbpx
Сили оборони завдали втрат окупантам на лівобережній Херсонщині

Сили оборони завдали втрат окупантам на лівобережній Херсонщині

Автотехніка БРЕМ Бронетехніка Війна з Росією Втрати Росії РСЗВ «Град» Т-72 Т-90 Україна Херсонщина

Українські дрони та артилерія нанесли ураження бронетехніці та машинам логіcтичного забезпечення окупантів на лівому березі Херсонщини.

Про це повідомляє “Мілітарний”.

За останній тиждень українські військові нанесли суттєвих втрат окупантам на лівому березі окупованої Херсонщини, завдаючи постійних ударів безпілотниками та артилерією.

Основними цілями для атак виступають укріплені позиції з піхотою, важка техніка, склади з боєприпасами, а також вантажівки, які забезпечують підвезення боєприпасів, продовольства та живої сили.

Так, підрозділ операторів БПЛА “Грифон” 501 окремого батальйону морської піхоти 25 жовтня спалив ворожий бліндаж разом з піхотою західніше села Підстепне. 26 жовтня цей же підрозділ уразив групу російської піхоти в н.п. Піщанівка.

У той же час 23 жовтня ротна тактична група операторів БПЛА “Птахи Мадяра” в районі Корсунки та Казачих Лагерів за допомогою FPV-дронів нанесла удари по автомобільній техніці та піхоті окупантів.

А 25 жовтня група в районі Кринки знищила два російські танки Т-90М і Т-72Б3 в районі населеного пункту Кринки.

Південно-західніше села Пойма бійці 11 бригади НГУ уразили російську БРЕМ-1 за допомогою ударного безпілотника. Пізніше, 30 жовтня цей же підрозділ уразив БМ-21 “Град”.

Загалом, крім зазначених вище епізодів, було зафіксовано також і інші успішні удари українських безпілотників та артилерії по російським об’єктам. Зокрема, був знищений склад з боєприпасами в районі н.п. Кринки.

Удари наносяться з правого берега Дніпра на глибину до 15 кілометрів та, схоже, мають на меті вибивання супротивника з узбережжя. Основні напрямки ударів зосереджені в районі між Козачими Лагерями, Кринки та Корсункою.

Окупанти повідомляють про використання українськими військовими засобів дистанційного мінування в районі н.п. Кринки. У той же час, російські сапери не можуть займатись їх розмінуванням через постійні атаки безпілотників та артилерії.

Російськими військовими неодноразово повідомлялось про активну роботу українських артилерійських підрозділів, котрі зосереджені на вибиванні ворожої артилерії та засобів ППО.

Автотехніка БРЕМ Бронетехніка Війна з Росією Втрати Росії РСЗВ «Град» Т-72 Т-90 Україна Херсонщина