fbpx
Українські FPV уразили два наземних безпілотника окупантів на сході

Українські FPV уразили два наземних безпілотника окупантів на сході

Українські оператори FPV дронів-камікадзе уразили два російських наземних безпілотники на Донеччині.

Кадри бойові роботи дронів показали у мережі.

Так у суботу, 16 березня, волонтер та блогер Сергій Стерненко опублікував відео на якому зафіксовано удар українського дрона по російському наземному безпілотнику неподалік Авдіївки.

Ураження роботизованої платформи окупантів здійснили воїни 53-ї окремої механізованої бригади ЗСУ.

Окупанти використовували цей наземний безпілотник для перевезення вантажів.

Вірогідно, ворожий гусеничний дрон перевозив ящики з патронами до стрілецької зброї, або інше піхотне озброєння – гранати, тощо.

Подібна російська безпілотна наземна евакуаційно-логістична платформа раніше вже була помічена в районі Авдіївки. Окупанти її використовують для підвозу припасів та евакуації поранених.

Ще один ворожий надземний безпілотник на колісному шасі, був уражений FPV-дроном під управлінням оператора роти ударних БПЛА 79-ї окремої десантно-штурмової бригади ЗСУ в ройоні Новомихайлівки неподалік Мар’їнки.

Відповідне відео 14 березня опублікували воїни-десантники, які тримають оборону на цій ділянці фронту.

Це вже не перші випадки знищення російських наземних безпілотних платформ на Донеччині.

Зокрема у грудні оператор роти ударних безпілотних комплексів (РУБпАК) 110-ї окремої механізованої бригади за допомогою FPV-дрона знищив ворожий наземний безпілотник коли той рухався дорогою в напрямку позицій росіян в районі Авдіївської промзони.

В російсько-українській війні FPV-дрони використовують у ролі камікадзе з різним бойовими навпнтаженням, а також для скидів боєприпасів на противника після чого безпілотник повертається.