fbpx
Українські “Леопарди” отримали сучасні бронебійні боєприпаси DM53

Українські “Леопарди” отримали сучасні бронебійні боєприпаси DM53

Rheinmetall Боєприпаси Європа Німеччина Світ Танк Танк Leopard 2 Україна

Німеччина разом із танками Leopard 2 передала Україні сучасні бронебійні боєприпаси DM53А1.

Новину оприлюднив Telegram-канал NMFTE.

Українські оператори танків Leopard 2 отримали на озброєння один з найпотужніших бронебійних боєприпасів німецької армії DM53А1 виробництва компанії Rheinmetall.

На відео боєць демонструє розпаковані із транспортних контейнерів боєприпаси з нанесеними написами, імовірно, в процесі їхнього заряджання в боєукладку бойової машини.

DM53

DM53 – це німецький бронебійний підкаліберний снаряд, розроблений у 1999 році оборонною компанією Rheinmetall.

Цей снаряд здатний уражати всі найсучасніші броньовані цілі. Під час проєктування розробники адаптували боєприпас для подолання сучасних зразків динамічного захисту, в тому числі 4С22 “Контакт-5”, котрими нині оснащується більшість російських танків.

Німецький танковий снаряд DM-53

Снаряд розроблений спеціально для досягнення максимальної ефективності під час стрільби з подовженої танкової гармати L55, якими озброєні танки Leopard 2A6. При пострілі із цієї гармати DM53 здатен розвивати швидкість у 1750 метрів за секунду та пробивати до 750 мм гомогенної бронесталі на дистанції 2000 метрів.

Модернізований боєприпас DM53А1 відрізняється від оригіналу застосуванням нової марки пороху SCDB, характеристики згорання котрого не залежить від атмосферної температури. Це забезпечує незмінні внутрішні балістичні характеристики в широкому діапазоні температур.

Сердечник DM53А1 виготовлений з вольфрамового сплаву WSM IV. Його вага складає усього 5 кілограмів, довжина – 685 мм, а діаметр – 26 мм.

Застосування DM53 в Україні

Наприкінці травня українські військові на одному із полігонів випробували танки Leopard 2А6: обстріляли трофейні російські танки Т-62М.

На оприлюднених кадрах військові продемонстрували результати обстрілу мішені та ділянки пробитої броні Т-62М.

Пробитий на полігоні російський танк Т-62МВ. Травень 2023. Фото: @andreynikonorov8

Найімовірніше українські військові застосували передані Німеччиною 120-мм бронебійні боєприпаси DM53, що складають основу боєкомплекту танків Leopard 2А6.

Rheinmetall Боєприпаси Європа Німеччина Світ Танк Танк Leopard 2 Україна