fbpx
Українські військові можуть опановувати Patriot у США

Українські військові можуть опановувати Patriot у США

Війна з Росією Військова допомога ЗРК Patriot Навчання ППО та ПРО Світ США Україна Україна-США

Пентагон розглядає можливість навчання українських військових експлуатації системи протиповітряної оборони Patriot на військовій базі в Сполучених Штатах, а не в Європі.

Про це пише Politico з посиланням на власні джерела.

З моменту повномасштабного вторгнення Росії в лютому українські військові пройшли навчання на низці різних систем озброєння у Східній Європі, Німеччині та Великій Британії.

Але до цього часу жодне навчання не проводилося в Сполучених Штатах.

Однак, як наголошують у американському виданні, наразі остаточне рішення щодо навчання військових ЗСУ в США ще не схвалено.

Пускова установка ЗРК Patriot

Повідомлення про те, що Пентагон розглядає можливість проведення навчання на території Сполучених Штатів, з’явилися наступного дня після оголошення про надання батареї комплексу протиповітряної оборони Patriot Україні для захисту від російських ракетних обстрілів та авіаударів.

Також, як повідомляє CNN, за словами високопосадовця Пентагону, невдовзі США розпочне навчання українського персоналу управлінню та обслуговуванню системи Patriot.

Хоча не уточнюється, коли саме почнеться навчання або скільки часу знадобиться, щоб освоїти цю систему ППО, високопосадовець оборонного відомства заявив, що воно розпочнеться «дуже скоро» і займе «кілька місяців».

За даними Пентагону, система Patriot коштує від 450 до 550 мільйонів доларів залежно від конфігурації платформи. Кожна ракета коштує приблизно 4 мільйони доларів.

Пускові установки ЗРК Patriot

Міністр оборони України Олексій Резніков за підсумками телефонної розмови з головою міноборони США Ллойдом Остіном заявив, що українські військові швидко навчаться працювати з системами Patriot.

“Українські воїни-патріоти швидко освоять ці системи (Patriot — ред.). Вони неодноразово доводили свою майстерність”, – написав він у Twitter.

Нагадуємо, 21 грудня Сполучені Штати оголосили про черговий пакет військової допомоги для України. До нього, зокрема, увійшла одна батарея зенітно-ракетного комплексу Patriot із ракетами.

Війна з Росією Військова допомога ЗРК Patriot Навчання ППО та ПРО Світ США Україна Україна-США