fbpx
Українські військові збили російський безпілотник «Орлан-10»

Українські військові збили російський безпілотник «Орлан-10»

Авіація БпА (Безпілотні апарати) БПЛА "Орлан" Війна на Донбасі Донбас ЗС Росії РЕБ Російська агресія Росія

Українські військові в зоні проведення ООС збили російський безпілотник «Орлан-10».

Про це інформує Мілітарний.

В районі проведення Операції об’єднаних сил засобами радіоелектронної боротьби було примушено до посадки БПЛА противника який перетнув лінію розмежування на Донеччині, повідомили сьогодні, 16 листопада, у пресслужбі ООС.

Ворожий літальний апарат зовнішніх ушкоджень не зазнав.

“Українські військові вже ідентифікували захоплений безпілотний літак противника. Ним виявився БПЛА, котрий належить до російського багатоцільового безпілотного авіаційного комплексу «Орлан-10», що призначений для ведення розвідки та коректування вогню артилерії”, – йдеться у повідомленні.


У Житомирі продемонстрували антидронові комплекси України


Елемент українського комплексу «Нота» компанії «Трител». Жовтень 2021. Фото: Генштаб ЗСУ

Українська РЕБ подавила безпілотник противника, що унеможливило його подальше використання. Використання безпілотних літальних апаратів російського виробництва «Орлан-10» відбувається регулярно, періодично підрозділам Об’єднаних сил вдається їх знищувати.

«Орлан-10»

«Орлан-10» багатоцільовий безпілотний авіаційний комплекс, який використовує двигун внутрішнього згоряння як силову установку. Перший політ здійснив у 2010-му році.  Максимальна злітна маса БПЛА за різними даними від 14 до 18 кг, з яких на корисне навантаження припадає 5 кг. Стартує з розбірної катапульти, здатний передавати відео на відстань до 120 км.

Військові Росії з БПЛА "Орлан-10"

БПЛА входить до складу багатоцільового комплексу, де окрім безпосередньо літальних апаратів входять робочі місця операторів, обладнання радіоканалів управління і передачі даних, обладнання для технічного обслуговування і забезпечення старту БПЛА та електрогенератор.


Коротко про основні російські БПЛА


Дрон виробляє російське ТОВ «Спеціальний технологічний центр» у Санкт-Петербурзі і цей комплекс стоїть виключно на озброєнні Збройних сил Російської Федерації.

Крилатий трофей українських військових є беззаперечним доказом та документальним підтвердження присутності російських військ, озброєння та техніки на території України.

Авіація БпА (Безпілотні апарати) БПЛА "Орлан" Війна на Донбасі Донбас ЗС Росії РЕБ Російська агресія Росія