fbpx
Українські воїни з ПЗРК збили російську крилату ракету

Українські воїни з ПЗРК збили російську крилату ракету

Війна з Росією ЗС Росії ЗСУ Крилаті ракети ПЗРК ПЗРК «Игла» ППО та ПРО Ракетний удар Росія Україна

Збройні Сили України збили крилату ракету за допомогою переносного зенітного комплексу.

Це сталося під час одного з найбільшого ракетного обстрілу за час повномасштабного вторгнення в Україну російських окупантів.

Військові опублікували відео бойової роботи.

Стверджується, що це було застосування ПЗРК «Игла».

Крилата ракета, яку російські окупанти випустили по території України, пролітала на малих висотах.

Мобільна група ППО ЗСУ виявила ракету на маршруті її польоту й оператор ПЗРК здійснив пуск по цілі. Ракету було уражено і вона впала.

ПЗРК "Игла" 9К38

ПЗРК «Ігла» – переносний зенітно-ракетний комплекс, призначений для ураження низько летючих гелікоптерів та літаків противника на зустрічних і паралельних курсах в умовах впливу природних і штучних теплових перешкод.

До складу комплексу входять: ракета 9М39; пускова труба 9П39; пусковий механізм 9П516 із вбудованим наземним радіолокаційним запитувачем 1Л14; переносний електронний планшет 1Л110.

Вранці 10 жовтня російські війська здійснили наймасштабніший ракетний обстріл території України за останні місяці. Мішенню російських окупантів стали цивільні об’єкти, енергообʼєкти та критична інфраструктура по всій країні.

Внаслідок ракетної атаки пошкоджень зазнали 11 важливих інфраструктурних об’єктів у 8 регіонах та Києві. Частина областей була без світла, а деякі й досі. Наразі відомо про 87 постраждалих по всій країні.

За даними Генерального штабу ЗСУ, російські окупанти використала 84 крилатих ракети, 24 безпілотних літальних апарати, із них 13 «Shahed-136» іранського виробництва.

Іранські баражуючі боєприпаси «Shahed-136». Іран. Фото: ЗМІ Ірану

Українські військові знищили 56 цілей. Серед них 43 крилатих ракети та 13 БПЛА (з них 10 типу «камікадзе»).

Війна з Росією ЗС Росії ЗСУ Крилаті ракети ПЗРК ПЗРК «Игла» ППО та ПРО Ракетний удар Росія Україна