fbpx
«Укроборонпром» та німецька компанія Dynamit Nobel Defence підписали угоду про співпрацю

«Укроборонпром» та німецька компанія Dynamit Nobel Defence підписали угоду про співпрацю

Rafael Advanced Defense Systems Європа Ізраїль Німеччина ОПК Україна Укроборонпром

«Українська оборонна промисловість» підписала документ про співпрацю з провідною німецькою компанією Dynamit Nobel Defence.

Про це йдеться в повідомленні пресслужби «Укроборонпрому»

Dynamit Nobel Defence GmbH (DND) – німецький виробник озброєнь, дочірнє підприємство ізраїльської компанії Rafael.

«Наше партнерство важливе для посилення оборонних потужностей, важливе для Перемоги України та побудови Арсеналу вільного світу», – зазначив Генеральний директор АТ «Українська оборонна промисловість» Герман Сметанін.

Компанія Dynamit Nobel Defence є одним з найбільших європейських виробників озброєння, вона виробляє протитанкові гранатомети RGW 60, RGW 90, RGW 110 та Pzf 3. Нагадаємо, що гранатомети компанії вже надавалися Збройним Силам України в рамках військової допомоги.

Крім того, компанія спеціалізується на розробці та виробництві систем зв’язку та ситуативної обізнаності, бронееелементів для бронетехніки та систем пожежогасіння різного призначення.

Україна та Німеччина активно розвивають співпрацю у сфері оборонно-промислового комплексу.

На початку січня «Мілітарний» повідомляв, що німецька оборонна компанія Flensburger Fahrzeugbau Gesellschaft почала будівництво сервісного центру бронетехніки в Україні.

FFG фактично стане другою німецькою оборонною компанією після Rheinmetall, що створить свої потужності на території України.

В жовтні 2023 року міністр стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін заявив виданню Morning Defense, що німецький виробник військової техніки Flensburger Fahrzeugbau буде співпрацювати з “приватною українською оборонною промисловою компанією”.

Раніше, на початку грудня, повідомлялося, що німецький оборонний концерн Rheinmetall AG планує запустити виробництво своєї бронетехніки на території України у 2024 році.

На підприємстві хочуть виробляти колісні бронетранспортери Fuchs і гусеничні бойові машини піхоти Lynx.

Rafael Advanced Defense Systems Європа Ізраїль Німеччина ОПК Україна Укроборонпром