fbpx
Умєров представив особовому складу ССО нового командувача

Умєров представив особовому складу ССО нового командувача

ССО ЗСУ Україна

Особовому складу Сил спеціальних операцій (ССО ЗСУ) представили нового командувача Сергія Лупанчука.

Міністр оборони України Рустем Умєров розповів, що полковнику передали бойовий прапор ССО ЗСУ.

На церемонії також був присутній Головнокомандувач Збройних Сил України генерал Валерій Залужний.

«Разом з головнокомандувачем Збройних Сил України Валерієм Залужним передали бойовий прапор ССО ЗСУ полковнику Лупанчуку. Усі ми пишаємось міцністю воїнів ССО ЗСУ і щиро бажаємо нових здобутків у захисті нашої держави від російської агресії», – заявив він.

Умєров також подякував за службу попереднику Лупанчука Віктору Хоренку. Він не уточнив, чим Хоренко займатиметься надалі.

Рустем Умєров та Валерій Залужний на церемонії вручення прапора ССО. Листопад 2023. Україна. Фото: Міністерство оборони України

Нагадаємо, Президент Володимир Зеленський 3 листопада призначив Сергія Лупанчука командувачем українських Сил спеціальних операцій.

«Призначив полковника Сергія Лупанчука новим командувачем Сил спецоперацій ЗСУ. Це досвідчений офіцер — бойовий офіцер, правильний командир і людина, яка може додати нашим ССО більшої потужності. Чекаємо нових результатів», – розповів тоді Володимир Зеленський.

Перед тим він звільнив із цієї посади Віктора Хоренка. Хоренко того дня повідомляв, що не знає причин цього рішення.

У своєму зверненні Зеленський заявив, що Віктор Хоренко «продовжить виконувати спеціальні завдання» у складі Головного управління розвідки Міноборони України.

Згодом міністр оборони Рустем Умєров підтвердив, що Хоренка звільнили за його поданням, додавши, що він «потрібен на іншому напрямку».

Генерал-майор Віктор Олександрович Хоренко. Фото: ССО ЗСУ

Віктор Хоренко – генерал-майор, учасник російсько-української війни. Був призначений на посаду командувача ССО 25 липня 2022 року.

Нагадаємо, нещодавно Сили спеціальних операцій ЗСУ уразили 4 радіолокаційні станції «Зоопарк-1».

ССО ЗСУ Україна