fbpx
Уряд США ухвалив рішення про продаж F-35 Чехії

Уряд США ухвалив рішення про продаж F-35 Чехії

F-35 Авіабудування Винищувач Європа Закупівлі США Чехія

Уряд США ухвалив рішення про можливий продаж Чехії літаків F-35, боєприпасів та супутнього обладнання орієнтовною вартістю до 5,62 мільярда доларів.

Про це повідомило Агентство оборонного співробітництва і безпеки США.

Уряд Чехії звернувся з проханням придбати 24 літаки F-35А (звичайного зльоту і посадки), 25 двигунів Pratt & Whitney F135-PW-100.

Крім цього, Чехія хоче придбати 70 ракет класу “повітря-повітря” AIM-120C-8, 50 бойових і 18 навчальних ракет AIM-9X Block II/II.

Ракети постачатимуться разом з контейнерами, запасними частинами, блоками наведення та іншим обладнанням.

Окрім ракет, у вартість входять 86 бомб GBU-53/B, 2 GBU-53 SDB-II та 12 Mk-84 або BLU-109 з супутнім обладнанням та комплекти JDAM для модернізації бомб у керовані варіанти.

Передбачаена покупка засобів ідентифікації “свій-чужий”, обладнання для ремонту та перевірки боєприпасів, навігаційні комплекси, засоби зв’язку та документація.

У вартість входить логістичне забезпечення, будівництво необхідної інфраструктури, навчання наземного персоналу та пілотів.

«Запропонований продаж сприятиме досягненню цілей зовнішньої політики і національної безпеки Сполучених Штатів, допомагаючи підвищити безпеку члена Організації Північноатлантичного договору (НАТО), який є рушієм політичної стабільності та економічного прогресу в Європі», – йдеться в повідомленні Агентства.

Основними підрядниками будуть компанії Lockheed Martin, Raytheon Missiles and Defense і Boeing.

“Мілітарний” повідомляв, що Норвегія планує відкрити власний сервісний центр для обслуговування літаків F-35.

Також повідомлялося, що Велика Британія отримала два нових F-35B.

F-35 Авіабудування Винищувач Європа Закупівлі США Чехія