fbpx
В аеропорту Кабула встановили систему ППО

В аеропорту Кабула встановили систему ППО

Авіація Азія Афганістан Світ

В аеропорту Кабула, столиці Афганістану, встановили систему протиповітряної оборони (ППО).

Про це пише «Анадолу» із посиланням на прессекретаря МВС Афганістану Тарика Арьєна.

Він не уточнив яку саме систему встановили у районі міжнародного аеропорту імені Хаміда Каразая.

Систему ППО встановили та привели у бойове положення минулого вечора на фоні зростання напруги у країні та просування бойовиків руху «Талібан».

На неї покладено завдання знищення ракет та снарядів малої дальності, якими можуть обстрілювати повітряні ворота Афганістану.

Міжнародний аеропорт імені Хаміда Карзая у Кабулі рахується основними повітряними воротами країни у зовнішній світ.

Прапор Афганістану

Повітряна гавань розташована у 5 км від центру Кабула, була побудована у 1960 роках радянськими спеціалістами та має велика значення як для внутрішньої, так і для зовнішньої політики Афганістану.

Аеропорт активно використовувався і у період введення радянських військ в Афганістан у період з 1979 по 1989 роки, у 1992 році його захопили маджахеди та закрили.

У 1996 році рух «Талібан» почав контролювати Кабул та аеропорт, проте він майже не використовувався через санкції та його стан став занедбаним.

Це тривало до 2001 року, коли у країні розпочалась військова операція США.

Після виведення військ США та НАТО з Афганістану значення аеропорту значно збільшується через безпеку сполучення з країною.

Зараз безпеку аеропорту забезпечують Повітряні сили Афганістану за підтримки іноземних військових, лідери руху «Талібан» не раз заявляли, що «вся територія Афганістану, у тому числі аеропорти, має бути під контролем та управлінням афганців».

Авіація Азія Афганістан Світ