fbpx
В ДШВ новий командувач

В ДШВ новий командувач

Десантно-штурмові війська (ДШВ) Євген Мойсюк ЗСУ

Генерал-майора Євгена Мойсюка призначено командувачем Десантно-штурмових військ (ДШВ) Збройних Сил України.

Про це повідомив Міністр оборони України Степан Полторак

До цього призначення Євген Мойсюк обіймав посаду першого заступника командувача.

На посаді Командувача ДШВ він змінив генерал-лейтенанта Михайла Забродського, якого прикомандировано до Верховної ради України, що за результатами виборів став народним депутатом України.

“Вітаю з призначенням командувачем Десантно-штурмових військ ЗСУ генерал-майора Євгена Мойсюка! Він неодноразово проявляв героїзм та мужність під час захисту територіальної цілісності України, тож переконаний – його досвід дозволить розвивати та зміцнювати потенціал Десантно-штурмових військ. Бажаю витримки, наснаги та мудрості під час прийняття рішень!” – написав Степан Тимофійович

Мойсюк Євген Георгійович Народився 7 жовтня 1979 року в місті Чернівці, навчався в середній школі № 6.

У 2004—2005 роках проходив службу у складі Українського миротворчого контингенту багатонаціональних сил у республіці Ірак, з жовтня 2008 року по квітень 2009 року — у складі українського миротворчого контингенту у Косово.

2012 року підполковник Мойсюк — командир парашутно-десантного батальйону на час навчань на Новомосковському загальновійськовому полігоні.

В березні 2014-го керував рухом Дніпропетровської повітряно-десантної бригади, яку в Волноваському районі перестріли проросійські активісти, колона змушено ночувала в снігу серед поля.

З грудня 2014 року безпосередньо керував обороною Донецького аеропорту, а після повного знищення противником приміщення аеропорту — виведенням особового складу.

5 грудня 2018 року присвоєно військове звання генерал-майора

Десантно-штурмові війська (ДШВ) Євген Мойсюк ЗСУ