fbpx
В Естонії скаржаться на мотивацію російськомовних призовників

В Естонії скаржаться на мотивацію російськомовних призовників

Балтія Естонія Європа Світ

Естонські російськомовні призовники не прагнуть підвищувати кваліфікацію при проходженні строкової служби.

Про це пише естонське видання ERR.

Строкову службу в Силах оборони з кожним роком проходить все більше молодих людей. Продовжує зростати і задоволеність як службою в цілому, так і такими її аспектами, як вишкіл, спілкування з товаришами по службі і командуванням.

Про це свідчать оприлюднені в четвер, 8 квітня, результати комплексного дослідження строкової служби.

Естонські військові

Згідно з дослідженням, призовники Сил оборони з кожним роком все більш задоволені строковою службою. При цьому, показники набагато вищі серед солдатів, які отримали більш високі звання.

“Насправді дослідження показує, що загальне задоволення службою найбільше пов’язано з тим, як людина оцінює вишкіл. Можливо, фізично дуже важко. Умови життя, їжа і все інше, можливо, не дуже добре. Але якщо вишкіл зрозумілий, і громадянин знає , навіщо він це робить – задоволення зростає, і сьогодні ми бачимо, що задоволення виучкою підвищується, і це мене радує “, – сказав Херем.

За словами командувача Силами оборони генерал-лейтенанта Мартіна Херема, в першу чергу це пов’язано саме з підготовкою, яку отримує солдат.

В свою чергу, професор емпіричної соціології Тартуського університету Кайра Казеару зазначила, що прагнення підвищувати кваліфікацію і отримати більш високі звання істотно нижче серед російськомовних призовників.

“Тут, можливо, питання, над яким варто задуматися не тільки в контексті Сил оборони, але можливо і суспільства в цілому: у призовників з естонських сімей прагнення робити, скажімо так, кар’єру більше, 45% з них хотіло пройти курс підготовки молодшого унтер офіцера. Серед строковиків з російськомовних сімей їх всього 11%. Другий важливий момент тут – питання перенесення навичок. Якщо у призовника до служби був досвід керівництва, він займав керівні посади, то і під час служби у нього буде явне бажання взяти на себе цю роль “, – підкреслила Казеару.

Однією з причин небажання російськомовних призовників керувати, можливо, є велика різниця в рівні володіння естонською мовою серед строковиків.

Естонські військовослужбовці на маневрах Kevadtorm 1

“Якщо освіту і знання мови хороше – з великою ймовірністю вони отримають керівну посаду. Це, на мій погляд, якщо ми говоримо про термінову службу як частини інтеграції, вкрай важливий факт. Походження або рідна мова не важливі. Якщо є освіту і знання мови – всі дороги відкриті. Цей факт можливо дещо відрізняється від того, що ми чули в останні роки від різних лідерів громадської думки. у Силах оборони, на мій погляд, з цими речами справи йдуть добре “, – сказав Херем.

Згідно з дослідженням, чверть російськомовних призовників вільно володіє мовою, кожен п’ятий розуміє, але сам не говорить, і трохи менше 20% взагалі не розуміють естонської мови. У той же час, за словами Херема, саме по собі походження солдата не має значення.

Балтія Естонія Європа Світ