fbpx
В США закінчився бюджет військової підтримки України

В США закінчився бюджет військової підтримки України

Війна з Росією Військова допомога Конгрес США США Україна Україна-США

Сполучені Штати витратили усі кошти передбачені на фінансування військової допомоги Україні.

Про це заявив представник Ради національної безпеки США Джон Кірбі.

Президент підписав останній пакет безпекової допомоги, на який ми маємо повноваження щодо коштів, це все. Нам потрібна додаткове фінансування для надання допомоги України“, – повідомив Кірбі.

Мова йде про транш військової допомоги до якого увійшли боєприпаси для засобів протиповітряної оборони, ракетних систем та артилерії, а також протитанкові засоби та інше обладнання. 

Український військовий з ПТРК “Javelin”. Фото з відкритих джерел

Тим часом Джо Байден продовжує перемовини для пошуку компромісу з Конгресом у схваленні окремого пакету національної безпеки США на суму понад 106 мільярдів доларів з яких 61 млрд призначений для військової підтримки України.

У Білому домі закликали Конгрес невідкладно проголосувати за військову допомогу Україні на тлі масованих ракетних атак, які Росія здійснила за останні дні. 

За останні 48-72 години ви всі бачили, що Росія продовжує здійснювати безпілотні та ракетні атаки, у тому числі балістичні атаки, на цілі в Україні, не тільки військові, а й цивільні цілі, і продовжує намагатися використовувати зиму як зброю, атакувати їхню інфраструктуру.

Ось чому так важливо, щоб запит на додаткове фінансування з боку США, запропонований президентом, був прийнятий“, – заявив Кірбі в ході брифінгу. 

2 січня Україна пережила одну із наймасовіших ракетних атак Росії за весь час повномасштабної війни. Для нанесення ударів окупанти застосували рекордну кількість аеробалістичних ракет “Кинжал”, а також десятки крилатих ракет та дронів.

Для обстрілу росіяни застосували 16 стратегічних бомбардувальників Ту-95МС та літаки МиГ-31К, які є носіями ракет Х-47М2 «Кинжал». Більшість ракет атакували українську столицю.

Війна з Росією Військова допомога Конгрес США США Україна Україна-США