fbpx
В ТЦК зросте рівень цифровізації: для центрів відкриються реєстри МВС, ДПСУ, МЗС та інших установ

В ТЦК зросте рівень цифровізації: для центрів відкриються реєстри МВС, ДПСУ, МЗС та інших установ

Міністр оборони Олексій Резніков Територіальні центри комплектування та соціальної підтримки Україна

Міністр оборони Олексій Резніков заявив, що з середині осені у Територіальних центрів комплектування зросте рівень цифровізації.

Про це повідомило видання Interfax-Україна.

«Десь на середину осені ми оцінюємо, що вийдемо на більш серйозну цифровізацію Центрів комплектації, колишніх військкоматів. Сьогодні ми на стадії підписання спільних наказів з іншими відомствами про взаємний обмін інформацією», – заявив Резніков на Міжнародному ветеранському форумі.

За словами міністра, ТЦК зможуть автоматично обмінюватися інформацією від реєстрів Міністерства юстиції, Міністерства внутрішніх справ, Центральної виборчої комісії, Міністерства закордонних справ та Державної прикордонної служби.

«Усі реєстри, які є, автоматично заходитимуть до бази, і в ТЦК кожен громадянин матиме менше приводів ходити коридорами, тільки коли безпосередньо необхідно там з’явитися», – додав міністр.

Нагадаємо, що 11 серпня президент України Володимир Зеленський повідомив про відсторонення від роботи усіх керівників обласних Територіальних центрів комплектування.

Зеленський повідомив, що в рамках спеціального засідання РНБО, присвяченого перевірці ТЦК, було отримано доповіді від представників ДБР, СБУ, МВС, Генерального прокурора, НАЗК та НАБУ.

Після перевірки правоохоронці завели 112 кримінальних проваджень щодо посадовців “військкоматів”, а також оголосили про 33 підозри.

Звільнені посадовці ТЦК, яких у корупції не звинувачують, зможуть зберегти своє звання, перевівшись у бойові підрозділи Збройних сил.

Крім того “Мілітарний” повідомляв, що Генеральна прокуратура викрила масштабну схему ухилення від призову провівши майже сто обшуків у одинадцяти областях.

За даними слідства, службові особи в ТЦК спільно з членами військово-лікарських комісії за посередництва третіх осіб налагодили схему видачі довідок про визнання чоловіків непридатними до військової служби за станом здоров’я.

В подальшому військовозобов’язаних знімали з військового обліку.

Міністр оборони Олексій Резніков Територіальні центри комплектування та соціальної підтримки Україна