fbpx
В Україні в рази зросло виробництво боєприпасів — Гаврилюк

В Україні в рази зросло виробництво боєприпасів — Гаврилюк

Боєприпаси Виробництво боєприпасів Війна з Росією Україна

Заступник міністра оборони України генерал-лейтенант Іван Гаврилюк розповів, що порівняно з 2022 роком в Україні в рази зросло виробництво боєприпасів.

Про це він заявив під час прямого етеру на телемарафоні.

«Я не хочу вам говорити про цифри, я не маю на це права, тому що це обмежена інформація. Але я вам з чіткою відповідальністю кажу, що виробництво боєприпасів, мінометних мін в Україні сьогодні в рази зросло порівняно з 2022 роком», — сказав Гаврилюк.

Заступник міністра заявив, що Україна зараз виробляє фактично весь спектр артилерійських боєприпасів, і у стані розробки перебуває вітчизняний 155-мм боєприпас.

За словами Гаврилюка, зростання і масштабування українського виробництва іде гарними темпами.

«Я думаю, до кінця року ми досягнемо тих планів, які визначив перед нами президент нашої держави», — наголосив Гаврилюк.

Наприкінці лютого «Мілітарний» повідомляв, що у 2023 році Україна в 42 рази збільшила виробництво вітчизняних мінометних мін.

Про це стало відомо під час форуму «Україна. Рік 2024». Зокрема, повідомили про збільшення виробництва у 2023 році мінометних мін калібру 60, 82 та 120 мм у 42 рази порівняно з минулим роком.

Попри таке зростання тієї кількості, яка виробляється сьогодні всередині країни, все одно не вистачає військовим.

Як повідомляв «Мілітарний» раніше, компанія «Українська бронетехніка» розкрила деякі деталі щодо темпів виробництва мінометних мін та самих мінометів.

120-мм міни виробництва підприємства «Українська бронетехніка». 2023 рік. Фото зі сторінки українського підприємства

Для збільшення темпів виробництва оборонної продукції підприємство намагається максимально залучати до роботи всіх, хто доступний на ринку праці.

Нагадаємо, що у 2023 році стало відомо, що «Українська бронетехніка» відновила серійне виробництво мінометних пострілів калібру 60 мм, а також виробництво мінометних пострілів калібру 120 мм.

Боєприпаси Виробництво боєприпасів Війна з Росією Україна