fbpx
В’єтнам купує 12 чеських L-39NG

В’єтнам купує 12 чеських L-39NG

Aero Vodochody Aerospace L-39 Авіація Азія В'єтнам Закупівлі Навчально-бойові літаки ПС В'єтнаму Чехія

Повітряні сили В’єтнаму отримають новітні навчально-тренувальні літаки з Чехії. Компанія OMNIPOL оголосила про контракт на поставку 12 машин L-39NG у В’єтнам.

Про це доповідає Мілітарний з посиланням на сайт оборонної фірми.

Мова йде про новітні літаки виробництва Aero Vodochody – L-39NG. Поставки відбудуться протягом 2023-2024 років.

Контракт передбачає навчання пілотів, інструкторів, наземного персоналу та механіків. Також заплановані поставки обладнання для наземного навчання, логістики та спеціальних систем для аеродромів.

Навчально-бойовий літак L-39NG

“Ми з гордістю повідомляємо про це важливе і стратегічне співробітництво, яке є важливою віхою для проекту L-39NG. Поєднання сучасного навчального літака L-39NG і високого професіоналізму ВПС В’єтнаму сприяє поглибленню та взаємному розвитку відносин між Чехією та В’єтнамом ” ,- прокоментував майбутню співпрацю президент OMNIPOL Іржі Підп’єра.


Чехія розпочне серійне виробництво літака L-39NG


Раніше В’єтнам експлуатував 31 літак L-39 попередніх модифікацій. L-39NG – легкий реактивний літак, здатний виконувати роль легкого штурмовика та уніфікованої комплексної системи підготовки сучасних ВПС.

L-39NG базується на аеродинамічній концепції  L-39 з оптимізованими характеристиками для зменшення опору та підвищення ефективності з використанням новітніх технологій та обладнання.

Потужність забезпечується сучасним двигуном FJ44-4M, що постачається із службою підтримки двигуна TAP Blue. Авіоніка літака підходить ​​для підготовки майбутніх пілотів літаків 4-го та 5-го поколінь і може бути адаптована до вимог замовника.

L-39NG обладнаний п’ятьма жорсткими точками для зброї. Літак також має широкий спектр технологій моделювання.

Довжина L-39NG становить 12 метрів, а розмах крила – 9,6 метра. Максимальна злітна маса навчального літака становить 5,8 тонни.

Літак може розвивати швидкість до 775 кілометрів на годину і виконувати польоти на відстань до 2,6 тисячі кілометрів.

Aero Vodochody Aerospace L-39 Авіація Азія В'єтнам Закупівлі Навчально-бойові літаки ПС В'єтнаму Чехія