fbpx
Велика Британія та Латвія постачатимуть FPV-дрони Україні

Велика Британія та Латвія постачатимуть FPV-дрони Україні

БпА (Безпілотні апарати) Велика Британія Військова допомога Європа Латвія Світ Україна

Велика Британія спільно з Латвією очолить “коаліцію безпілотників” в рамках якої Україна отримає дрони на суму 250 млн доларів.

Новина оприлюднена на сайті міністерства оборони Великої Британії.

Міністр оборони Грант Шаппс оголосив у четвер, 15 лютого, що Велика Британія спільно з Латвією очолить велику коаліцію з розробки безпілотників для України.

FPV-дрони довели високу ефективність на полі бою після повномасштабного вторгнення Росії, забезпечуючи своїм операторам ситуаційну обізнаність та можливість ефективного ураження позицій противника та бронетехніки.

У рамках коаліції Велика Британія розширить і оптимізує надання Заходом безпілотників «від першої особи» (FPV) Україні“, – заявлено у повідомленні.

Це перший проект, який буде запущено в рамках програми на 200 млн фунтів стерлінгів (250 млн доларів), про який прем’єр-міністр оголосив у січні цього року.

Великобританія замовить тисячі безпілотників FPV для України, в тому числі від британських виробників, що дасть поштовх галузі та втілить пріоритет прем’єр-міністра щодо зростання економіки.

Велика Британія продовжує робити все можливе, щоб дати Україні те, що їй потрібно – збільшивши нашу допомогу до 2,5 мільярдів фунтів стерлінгів цього року та виділивши 200 мільйонів фунтів стерлінгів на виробництво безпілотників, що робить нас найбільшим постачальником безпілотників в Україні“, – сказав британський міністр оборони Грант Шаппс.

На передовій набувають популярності FPV-дрони літакового типу

На полях зустрічі міністрів НАТО міністр оборони Великої Британії збере своїх колег із 13 країн-членів НАТО та Швеції, щоб підписати угоду щодо двох нових багатонаціональних ініціатив щодо закупівель боєприпасів і ракет.

Ці ініціативи, які очолює Велика Британія, спрямовані на збільшення потужностей оборонної промисловості в євроатлантичному регіоні, швидке поповнення запасів і продовження підтримки України. 

Велика Британія також співпрацює з країнами-союзниками по НАТО Канадою, Данією, Нідерландами та Сполученими Штатами щодо доставки в Україну пріоритетного обладнання ППО.

Це партнерство, до якого нещодавно приєдналася Канада, наразі поставило сотні ракет і систем протиповітряної оборони малої та середньої довжини, щоб захистити міста України від російського бомбардування.

БпА (Безпілотні апарати) Велика Британія Військова допомога Європа Латвія Світ Україна