fbpx
Великобританія замовила БПЛА «Protector»

Великобританія замовила БПЛА «Protector»

БпА (Безпілотні апарати) Велика Британія Європа Королівські ПС Великої Британії Світ

Міноборони Великобританії уклало контракт на поставку першої партії безпілотників «Protector» RG Mk.1

Про це повідомляє видання Defpost.

Міністерство оборони оголосило про укладення з General Atomics Aeronautical Systems Inc (GA-ASI) контракту на поставку першої партії середньовисотних БПЛА великої тривалості польоту «Protector» RG Mk.1.

Про підписання угоди повідомив міністр оборони Бен Уоллес в ході віртуальної конференції з авіаційного і космічного потенціалу – «2020 Air and Space Power Conference».

Контракт вартістю 64 млн. фунтів стерлінгів (82 млн. дол.) підписаний слідом за успішним завершенням компанією General Atomics Aeronautical Systems Inc. етапу розробки БПЛА.

Демонстрація БПЛА «Protector». Фото з відкритих джерел

Угода передбачає поставку перших трьох БПЛА, а також трьох наземних станцій управління та іншого наземного допоміжного обладнання.

Контракт включає опціон на поставку ще 13 БПЛА і чотирьох наземних станцій управління.

Як планується, перші БПЛА «Protector» будуть передані для випробувань у 2021 році.

Розроблений GA-ASI на базі MQ-9B «SkyGuardian», БПЛА «Protector» RG Mk1 стане першим у світі БПЛА, сертифікованим для польотів в цивільному повітряному просторі.

Апарати будуть відрізнятися поліпшеним захистом від ураження блискавкою та протиобмерзальною системою, що дозволить застосовувати їх в екстремальних погодних умовах.

«Protector» отримає поліпшені канали передачі даних, включаючи супутниковий зв’язок X-діапазону, і буде нести високоточні ракети «Brimstone».

Ракета «Brimstone»

Нові БПЛА замінять на озброєнні БПЛА «Reaper» і будуть застосовуватися для збору інформації, спостереження, розвідки та цілевказання, ураження високошвидкісних рухомих і маневруючих цілей.

Можливість перебувати в повітрі до 40 год істотно розширить можливості ВПС по веденню розвідки.

Станція з навчання пілотів БПЛА

Апарат також може забезпечити підтримку цивільних агентств Великобританії, наприклад, при проведенні пошуково-рятувальних операцій та ліквідації наслідків стихійних лих.

БпА (Безпілотні апарати) Велика Британія Європа Королівські ПС Великої Британії Світ