fbpx
Війна в Україні забезпечила майбутнє Patriot на ринку ППО

Війна в Україні забезпечила майбутнє Patriot на ринку ППО

ЗРК ЗРК Patriot ППО та ПРО Світ США

Зенітно-ракетний комплекс Patriot довів свою ефективність в Україні та забезпечив собі майбутні продажі та удосконалення.

Виробники розповіли виданню Defense News, що зосереджені на збільшенні виробництва ракет, які система Patriot використовує як перехоплювачі.

За даними виробника RTX, наразі Patriot стоїть на озброєнні 19 країн, а усього існує понад 250 зенітно-ракетних комплексів.

Том Лаліберті, президент компанії Raytheon із систем наземної та протиповітряної оборони, повідомив, що США володіють 85—90 з них, а решта розподілена між іншими 18 країнами-замовницями.

«З огляду на те, що наші потужності дозволяють виробляти 12 батарей на рік, ми маємо достатньо потужностей для виконання як поточних, так і майбутніх контрактів, коли вони будуть укладені», — зазначили в RTX.

Перший сплеск популярності Patriot припав на 2014 рік, коли РФ напала на Україну й анексувала Крим.

«Ракета PAC-3 Missile Segment Enhancement, вироблена Lockheed Martin, є найефективнішим варіантом ракети, що використовується в системі», — розповідають у виданні.

Зараз на рік виготовляється 500 ракет, але є плани збільшити цю кількість до 650.

Для цього Lockheed Martin будує підприємство з автоматизованими системами площею майже 8000 кв. метрів.

Ракета PAC-3 Missile Segment Enhancement до ЗРК Patriot. Фото: lockheedmartin

За словами Джима Брайана, директора компанії з комплексної протиповітряної та протиракетної оборони компанії Boeing, яка постачає головки самонаведення для PAC-3 MSE, Boeing також планує прискорити виробництво комплектуючих.

Браян сказав, що торік компанія Boeing збільшила площу свого заводу, що дало можливість збільшити виробництво на 30%.

Багато зусиль Lockheed та її постачальників із розширення передували державному фінансуванню. Компанії розраховують на збільшення державних витрат США у найближчі роки та на зростання замовлень від міжнародних клієнтів.

ЗРК ЗРК Patriot ППО та ПРО Світ США