fbpx
Військові Малі отримають другий літак Airbus C-295

Військові Малі отримають другий літак Airbus C-295

Airbus Airbus C-295 Авіація Африка Закупівлі Малі Світ

Міністерство оборони Республіки Малі уклало контракт на поставку додаткового літака Airbus C-295 в транспортній конфігурації.

Про це повідомляє пресцентр Airbus.

Планується, що другий літак буде поставлений Військово-повітряним силам Малі у 2021 році. Вартість закупівлі не розголошується.

Замовлення також включає комплексний пакет логістичної підтримки, запасні частини для двох літаків і навчання пілотів і технічних фахівців.

Закупівля проведена у зв’язку з потребами влади Республіки Малі в забезпеченні постійно зростаючих повітряних перевезень для підтримки операцій проти терористів і постачання ізольованих районів в північних регіонах країни.

Літак C-295 ВПС Малі. Фото: Airbus

Перший C-295 перебуває на озброєнні ВПС Малі з грудня 2016 року. Наліт цієї машини вже досяг 1770 годин. Літак перевіз понад 38000 пасажирів і 900 т вантажів менш ніж за чотири роки експлуатації.

Як заявив керівник відділу маркетингу і продажів Airbus Defence and Space Бернхард Бреннер, повторне замовлення демонструє високі можливості та характеристики літака.

C-295 стає стандартним тактичним літаком в Африці: 37 од. замовлені країнами обширного регіону від Алжиру, Єгипту і Гани до Кот-д’Івуару, Буркіна-Фасо і Малі.

Контракт на поставку ВПС Малі першого літака C-295W був підписаний з Airbus Defence and Space в лютому 2016 року. Він був поставлений замовникові в грудні 2016 року.

У жовтні 2017 року президент Малі Ібрагім Бубакар Кейта вперше заявив про намір закупити для ВПС Малі другий літак C-295.

Літак C-295 ВПС Малі. Фото: Airbus

Нагадаємо, у листопаді 2020 року стало відомо, що Україна розглядає долучення до бойової групи Takuba в Африці.

Оперативна група була створена на прохання урядів Нігерії та Малі на тлі погіршення ситуації з безпекою в регіоні Сахель.

Airbus Airbus C-295 Авіація Африка Закупівлі Малі Світ