fbpx
Військові Польщі отримали два комплекти зенітних комплексів PILICA

Військові Польщі отримали два комплекти зенітних комплексів PILICA

Європа Закупівлі ЗУ-23 Польща ППО та ПРО Світ Сусіди

Військо Польське отримало дві батареї зенітної ракетно-артилерійської системи (PSR-A) Pilica.

Про це повідомив міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак.

Ці два комплекти комплексів Pilica надійшли до підрозділів 3-ї Варшавської зенітно-ракетної бригади.

Першу з шести замовлених батарей зенітно-ракетного комплексу Pilica польські військові отримали у грудні 2020 року.

Батарея комплексу протиповітряної оборони Pilica малого радіуса дії, складається з шести вогневих установок, кожна з яких окремо перевозиться або буксирується вантажівкою.

Вогнева установка складається з 23-мм спареної зенітної установки ZUR-23-2KG Jodek-G, а також з двох пускових установок зенітних ракет Piorun або Grom.

До комплекту також входить командний пункт, радіолокаційна станція, дві машин забезпечення та дві машин що перевозять боєприпаси.

Систем побудована як автономна батарея, для наведення на повітряну ціль вона використовує комп’ютеризовану систему управління вогнем, і додаткові оптико-електронні прилади та тепловізори.

Ракетно-артилерійський комплекс Pilica можна використовувати для боротьби з безпілотниками, гелікоптерами та літаками на відстані п’ять – шість кілометрів.

 

В кінці 2016 року Міністерство оборони Польщі видало контракт державній компанії PGZ на виробництво Pilica. Загалом військові закупили шість таких комплексів.

Елементи ППО “Wisła” Польщі. Жовтень 2022. Польща. Кадр з відео Міноборони Польщі

У Польщі в жовтні відбулася презентація зенітних ракетних комплексів Patriot, які будуть інтегровані в програму системи протиповітряної оборони Wisła.

Ілюстрація роботи ЗРК «Patriot»

Польща обрала систему Patriot як основу для програми протиповітряної оборони середньої дальності Wisła у квітні 2015 року. У квітні 2018 року в межах першого з двох передбачуваних етапів програми був підписаний контракт на дві батареї (16 пускових установок) вартістю 4,75 мільярда доларів.

Європа Закупівлі ЗУ-23 Польща ППО та ПРО Світ Сусіди