fbpx
Військові США запросили понад 3 млрд на снаряди 155-мм

Військові США запросили понад 3 млрд на снаряди 155-мм

Боєприпаси Виробництво боєприпасів Світ США

Сухопутні війська США запросили у Конгресу 3,1 млрд доларів для розширення виробництва снарядів калібру 155 мм.

Про це повідомив помічник міністра Армії Сполучених Штатів з питань закупівель, матеріально-технічного забезпечення та технологій Даг Буш.

«Фінансування дозволить розширити виробничі лінії, зміцнити американську економіку та створити нові робочі місця», – зазначив Даг Буш.

За словами Буша, близько половини цієї суми, як передбачається, піде на нарощування виробничих потужностей, а решта – безпосередньо на закупівлю боєприпасів.

США, додав він, планують модернізувати або побудувати промислові об’єкти для виробництва 155-мм снарядів у низці штатів, у тому числі у Вірджинії, Каліфорнії, Теннессі та Техасі.

Начальник відділу постачання сухопутних військ США Даг Буш. Фото: Spc. Dean Johnson

США та їхні союзники поставили Києву понад 2 млн снарядів відповідного калібру. Крім того, Вашингтон організував постачання військової допомоги до Ізраїлю на тлі загострення конфлікту на Близькому Сході.

У зв’язку з цим США планують збільшити щомісячне виробництво 155-мм артилерійських снарядів до 100 тисяч до 2025 року.

Буш зазначив, що виконавча влада США хоче фінансувати виготовлення інших озброєнь, зокрема збільшити річний обсяг виробництва зенітних ракет для системи Patriot з 550 до 650 одиниць.

Чиновник зазначив, що запрошені кошти входять до пакета фінансування, який адміністрація президента США Джо Байдена раніше запросила у Конгресу.

Нагадаємо, наприкінці жовтня Повітряні сили США доставили до Ізраїлю партію 155-мм артилерійських снарядів M795.

Снаряди завантажували на авіабазі Рамштайн у Німеччині, яка є логістичним центром допомоги Україні.

Перед терористичною атакою ХАМАС 7 жовтня з військового резерву Ізраїлю була вилучена частина 155-мм боєприпасів для поповнення запасів США в Європі.

Боєприпаси Виробництво боєприпасів Світ США