fbpx
Військових Танзанії озброїли незвичними двоствольними гвинтівками

Військових Танзанії озброїли незвичними двоствольними гвинтівками

Африка Піхотне озброєння Світ Танзанія

Збройні сили Танзанії продемонстрували на своєму озброєнні незвичайний зразок двоствольної стрілецької зброї від компанії Silver Shadow.

Про це повідомляє Мілітарний з посиланням на відео з військового параду у Танзанії.

Зброю було продемонстровано на військовому параді, який був присвячений дню Занзібарської революції, яка відбулася у 1964 році.

На параді бійці спеціального підрозділу Танзанії були озброєні гвинтівками Gilboa DBR Snake.

Парадний розрахунок танзанійських спецпризначенців налічував 50 бійців, кожен з яких ніс цю двоствольну автоматичну гвинтівку.

https://youtu.be/kJJ9-9nWT1w

Це перший підтверджений випадок у світі, коли військовослужбовці озброєні цією двоствольною нарізною стрілецькою зброєю.

Gilboa DBR Snake

Двоствольна автоматична гвинтівка Gilboa Snake була створена в Ізраїлі фірмою Silver Shadow.

Конструктором цього незвичайного зразка стрілецької зброї став Амос Голан, який уже встиг здобути популярність як розробник системи Cornershot.

Двоствольна гвинтівка Gilboa DBR Snake від Silver. Фото з відкритих джерел

Армійський варіант автомата випускає дві кулі при одному натисканні на спусковий гачок, тоді як його цивільна модифікація оснащується окремим спуском для кожного ствола.

Головна ідея розробки полягала в тому, щоб збільшити ймовірність ураження противника в умовах жорсткого обмеження часу на відкриття вогню шляхом відправлення в ціль відразу двох куль.

Штурмова гвинтівка Gilboa Snake була представлена ​​широкому загалу в рамках збройової виставки Eurosatory-2012 у Парижі.

Двоствольна гвинтівка Gilboa DBR Snake від Silver Shadow

Компанія Silver Shadow представила на тій виставці одну з найефектніших і найнезвичайніших новинок — своєрідну спарку із двох штурмових гвинтівок калібру 5,56х45 мм.

Дана технологія входить до сімейства гвинтівок «Gilboa», створених на базі американських М16/AR-15. Без магазинів зброя важить 4,27 кг.

Живлення двоствольної зброї здійснюється зі стандартних здвоєних коробчатих магазинів, розрахованих на 30 патронів кожен.

Двоствольна гвинтівка Gilboa DBR Snake від Silver Shadow

Екстракція стріляних гільз відбувається в обидва боки. Ударно-спусковий механізм, автоматика та замикання, а також інші механізми та вузли загалом не сильно відрізняються від інших клонів гвинтівки AR-15.

В армійському варіанті управляє вогнем з обох стволів єдиний ударно-спусковий механізм (УСМ), який здійснює почергове запалення капсулів патронів у патронниках стволів.

Двоствольна гвинтівка Gilboa DBR Snake від Silver Shadow

Тому кулі залишають стволи не одночасно, а послідовно один за одним, але з дуже невеликою, фіксованою за часом затримкою. Спочатку постріл здійснюється з лівого ствола зброї, а вже потім із правого. В автоматі застосовується стандартна поршнева газовідвідна система, що має 2 незалежні поршні. УСМ дозволяє вести вогонь залпами по 2 постріли або повністю в автоматичному режимі.

Африка Піхотне озброєння Світ Танзанія