fbpx
ВМС Ізраїлю замовили патрульні катери Shaldag MK V

ВМС Ізраїлю замовили патрульні катери Shaldag MK V

Азія Близький Схід ВМС Ізраїлю Патрульні катери Суднобудування Флот

ВМС Ізраїлю замовили нові патрульні катери Shaldag MK V.

Про це інформує Мілітарний.

З повідомлення Israel Defense стало відомо, що компанія Israel Shipyards підписала контракт на поставку чотирьох патрульних катерів класу Shaldag MK V в конфігурації для ВМС Ізраїлю.

“Нещодавно було вирішено оснастити ВМС країни вдосконаленими надводними суднами, що дозволить розширити можливості забезпечення безпеки на морі. З цією метою катери Shaldag MK V адаптували до вимог ізраїльського флоту”, – повідомляє компанія Israel Shipyards.

Повністю алюмінієвий Shaldag MK V стане самим великим катером сімейства Shaldag. Він може використовуватися для забезпечення безпеки на морі, захисту виключної економічної зони і територіальних вод.

Від раніше розроблених катерів Shaldag модифікація MK V відрізняється збільшеною надбудовою і закритим містком.

Довжина катера складає 32,65 метра, максимальна ширина – 6,2 метра, водотоннажність – 95 тонн, екіпаж – 14 осіб.

Силова установка катера включає два дизельні двигуни MTU 16 V 4000, що забезпечує максимальну швидкість ходу – 40 вузлів. Дальність плавання на швидкості 12 вузлів складає 1000 морських миль, автономність – 6 діб.

Shaldag MK V озброюють різними системами, включаючи розроблений компанією Rafael Advanced Defense Systems дистанційно керований модуль з 20-мм або 25-мм автоматичною гарматою, 12,7-мм або 7,62-мм кулеметами, а також ракетним озброєнням для ураження надводних і берегових цілей.

Корвет INS «Magen» класу «Sa’ar 6». Листопад 2020. Фото: МО Ізраїлю

Нагадуємо, що у листопаді минулого року, на підприємстві ThyssenKrupp Marine Systems в Кілі відбулася передача ВМС Ізраїлю першого корвета класу Sa’ar 6 – INS Magen. Контракт на будівництво компанією TKMS в партнерстві з German Naval Yards чотирьох корветів класу Sa’ar 6 для ВМС Ізраїлю був підписаний в травні 2015 року.

За даними ізраїльських ЗМІ, вартість придбання чотирьох кораблів для Ізраїлю склала 430 млн євро. Уряд Німеччини виділив на програму 115 млн євро.

Корвет класу «Sa’ar 6». Фото з відкритих джерел

Різка першої сталі для будівництва головного корабля відбулася в лютому 2018 року. Церемонія хрещення Magen була проведена 23 травня 2019 року. Кораблі будуються із застосуванням технологій малопомітності та оснащуються сучасними засобами виявлення й ураження.

Азія Близький Схід ВМС Ізраїлю Патрульні катери Суднобудування Флот