fbpx
ВМС Кореї отримали корабель Hansando

ВМС Кореї отримали корабель Hansando

Hyundai Heavy Industries Азія ВМС Південної Кореї Корейський півострів Південна Корея (Республіка Корея) Флот

ВМС Південної Кореї включили до свого складу перший навчальний корабель «Hansando», призначений для підготовки екіпажів.

Про це повідомляє Агентство програм оборонних закупівель Кореї (DAPA).

Новий корабель, який отримав ім’я «Hansando» (ATH-81), побудований з широким застосуванням технологій радіолокаційної малопомітності.

До теперішнього часу в складі південнокорейського флоту не було навчальних кораблів і суден. Підготовка екіпажів велася в берегових навчальних центрах і на бойових кораблях.

Для того, щоб зробити підготовку моряків ефективнішою у 2018 році в Південній Кореї почалося будівництво навчального корабля «Hansando».

«Hansando» у 2018 році. Фото: ЗМІ Кореї

Судно було побудовано компанією Hyundai Heavy Industries на її верфі в Ульсані в рамках програми експериментальних навчальних кораблів (ATH).

Водотоннажність нового корабля становить 4,5 тисячі тонн при довжині 142 метри. Дальність його ходу становить 12 тисяч кілометрів на швидкості 18 вузлів.

Корабель оснащений площадкою, для прийому і відправки до двох середніх вертольотів. До складу екіпажу «Hansando» можуть входити до 120 професійних моряків і до 300 курсантів.

Повідомляється, що «Hansando» оснащений комп’ютерними навчальними системами, здатними імітувати різні бойові ситуації й кораблі різних класів, включаючи есмінці та фрегати.

Корабель озброєний двома артилерійськими установками калібру 76 і 40 міліметрів, а також торпедними апаратами.

Інші подробиці про кораблі не розкриваються.

Корабель планується використовувати не тільки для підготовки моряків, а й в пошуково-рятувальних операціях.

Hyundai Heavy Industries Азія ВМС Південної Кореї Корейський півострів Південна Корея (Республіка Корея) Флот