fbpx
Випробування російської САУ «Мальва» розпочнуться цього року

Випробування російської САУ «Мальва» розпочнуться цього року

Артилерія Випробування ОПК Росія САУ Світ Сусіди

Випробування російської 152-мм САУ 2С43 «Мальва» розпочнуться цього року.

Про це повідомляє Ukrainian Military Pages з посиланням на міністерство оборони Росії.

У якості шасі використане повнопривідне шасі Брянського автомобільного заводу БАЗ-6010-027 з колісною формулою 8х8 від колісного тягача «Вощина».

Наразі затверджений графік робіт з нової самохідної артилерійської установки 2С43 «Мальва».

За цим графіком, розробники в рамках дослідно-конструкторської роботи (ДКР) «Набросок», до кінця 2020 року мали провести перші стрільби та перевірити ходові якості машини багатокілометровим пробігом.

Після завершення заводських тестів САУ пройде доопрацювання. Потім артустановку повинні передати для подальших випробувань оборонному відомству. Очікується, що тестування розпочнуть навесні або на початку літа нинішнього року.

152-мм артилерійська установка «Мальва»

Перші зображення нової самохідки «Мальва» з’явилися в 2019 році. На форумі «Армия-2020» вона була представлена в закритій для публіки зоні експозиції.

Новинка оснащена 152-міліметровою гаубицею 2А64. Така ж використовується на гусеничних артустановках Мста-С.

Гаубиця призначена для знищення самих різних цілей – від піхоти і техніки противника на передовій до тактичних ядерних засобів нападу в ближньому тилу на дальності до 24 км.

Відкрита установка гаубиці без додаткової бронезахисту або башти дозволила полегшити машину. З боєкомплектом у 30 снарядів її вага складає 32 тонни. Це на чверть легше гусеничної «Мста-С».

Минулого 2020 року у Росії розпочали випробовувати нову версію російської 152-мм самохідної артилерійської установки «Коаліція-СВ» створену на базі автомобіля КамАЗ-6550 з колісною формулою 8х8.

Дана САУ розроблена в нижньогородському Центральному науково-дослідному інституті «Буревестник», що входить в концерн «Уралвагонзавод».

Також існує гусенична версія цих артилерійських установок, перші поставки яких вже відбуваються для російської армії.

Артилерія Випробування ОПК Росія САУ Світ Сусіди