fbpx
Японія побудує для берегової охорони Індонезії патрульний корабель

Японія побудує для берегової охорони Індонезії патрульний корабель

Mitsubishi Азія Індонезія Океанія Світ Суднобудування Японія

Під час японсько-індонезійської зустрічі у Токіо представники обох країн домовились про будівництво великого патрульного корабля для берегової охорони Індонезії.

Про це повідомляє офіційний сайт уряду Індонезії.

Представники обох країн домовились про надання Індонезії грантової допомоги у 5,6 млн доларів в рамках проєкту посилення можливостей безпеки на морі.

Таке рішення було прийнято на фоні великої виключної економічної зони Індонезії, яка є третьою за своїми розмірами у світі. Крім того, Токіо та Джакарта посилюють свої економічні та оборонні відносини для протистояння домінації Китаю у регіоні.

Будівництвом нового патрульного корабля для берегової охорони Індонезії буде займатись японська компанія Mitsubishi Heavy Industries, яка спеціалізується на будівництві різних класів надводних патрульних кораблів для берегової охорони Японії.

Площа республіки Індонезії становить 1 920 000 м², що приблизно в п’ять разів більше, ніж у Японії. При цьому берегова охорона країни має у своєму складі тільки 10 патрульних кораблів довжиною від 48 м до 110 м.

Наразі для патрулювання такого великого архіпелагу цієї кількості кораблів недостатньо, тому Індонезія, маючи спільні інтереси з Японією, звернулася до цієї країни для підтримки загальної безпеки в рамках асоціації держав південно-східної Азії.

На сьогодні, крім Індонезії, патрульні кораблі берегової охорони Японії використовуються також береговою охороною Малайзії, яка придбала три колишні у використанні японські патрульні кораблі.

Як повідомляв “Мілітарний” раніше, у Японії спустили на воду великий патрульний корабель для берегової охорони країни. У місті Шімоносекі 4 червня відбулася церемонія спуску на воду нового типу великих патрульних кораблів для берегової охорони Японії.

Корабель отримав бортовий номер PL-23 та власне ім’я “Іцукушіма” на честь одноіменного святилища у префектурі Хірошіма.

Корабель довжиною 134 метри та водотоннажністю 5500 тонн спустили після зриву канатів в стапелі. Його будуть використовувати як навчальний корабель в академії берегової охорони.

JCG Іцукушіма класифікують як великий патрульний корабель із водозаміщенням 5500 тонн – Patrole Large 5500 t.

Mitsubishi Азія Індонезія Океанія Світ Суднобудування Японія