fbpx
Японія провела навчання з танками Type 10

Японія провела навчання з танками Type 10

Азія Навчання Танк Японія

В Японії провели навчання з танками «Type 10» Сил Самооборони країни.

Про це повідомляють ЗМІ Японії.

Додатково було продемонстровано танк «Type 10» з місця екіпажу.

Прототип танка вперше був показаний у 2008 році. Основна увага при конструюванні «Type 10» було приділено поліпшеним можливостям в області командування і бойового управління, рухливості, а також надійного захисту.

Танк «Type 10» був розроблений компанією Mitsubishi Heavy Industries і в перспективі повинен замінити танки «Type 74» і доповнити парк машин «Type 90».

Танки «Type 10» Японії на навчаннях. Кадр з відео

Хоча танк «Type 10» був прийнятий на озброєння Сил самооборони у 2012 році, проте подробиці його внутрішнього устрою досі були невідомі широкому загалу.

Основний бойовий танк «Type 10» озброєний 120-міліметровою гладкоствольною гарматою L44, 7,62-міліметровим кулеметом «Тип 64» і 12,7-міліметровим кулеметом M2 HB.

Корпус бронемашини захищений модульної керамічної композитною бронею, а за допомогою установки додаткових елементів можна гнучко змінювати рівень захисту танка.

Танк оснащується 4-тактним 8-циліндровим дизельним двигуном потужністю 1200 кінських сил з водяним охолодженням.

Вартість однієї одиниці становить приблизно $ 6,5 млн.

Хоча за складом озброєння і рухливості новий танк відповідає танку «Type 90», проте за габаритами та масою він істотно менше.

Треба відзначити, що основною претензією японських військових до «Type 90» були його масогабаритні характеристики, які перешкоджають вільному перевезенню його по залізниці та самостійного пересування по дорогах всередині країни.

За наявною інформацією танк оснащений електронною системою C4I, що поєднує можливості управління, наведення, зв’язку і розвідки. Система дозволяє здійснювати автоматичний обмін інформацією між танками.

За твердженням представника Міністерства оборони, система керування вогнем танка дозволяє ефективно боротися не тільки з великими, але і з дрібними рухливими цілями.

Танк «Type 10» виконаний по класичній компоновці, його екіпаж складається з трьох осіб: механік-водій, розміщений в передній частині корпусу, а також навідник і командир машини в башті.

Машина оснащена автоматом заряджання, розташованим в кормовій ніші вежі. Завдяки гідропневматичній підвісці, танк може змінювати кліренс і нахилятися на лівий або правий борт. Максимальна швидкість – близько 70 км / год.

Азія Навчання Танк Японія