fbpx
Японія провела випробування берегового комплексу Type 12 в Австралії

Японія провела випробування берегового комплексу Type 12 в Австралії

Австралія Азія Навчання Океанія Протикорабельні ракети (ПКР) Світ Японія

Сухопутні Сили самооборони Японії провели випробувальний пуск протикорабельної ракети SSM-2 з берегового ракетного комплексу Type 12 в Австралії.

Про це повідомляють на офіційній сторінці міжнародних навчань Talisman Sabre.

Випробувальний пуск здійснив ракетний комплекс з 5-го протикорабельного дивізіону артилерійських сил західної армії сухопутних Сил самооборони Японії.

За передачу даних про ціль відповідали австралійські війська та японські службовці. Це підтвердило можливість використання цих комплексів в єдиній системі з союзниками у Тихоокеанському регіоні для протидії Китаю.

«Навчання Talisman Saber є важливими, оскільки вони зміцнюють співпрацю з Австралією та США, що допоможе зберегти та зміцнити вільний і відкритий Індо-Тихоокеанський регіон», – розповів Генерал Морішіта Ясунорі

Береговий протикорабельний комплекс проводив пошук цілей з австралійськими безпілотниками, які в режимі реального часу передавали координати про находження цілі.

Навчання авіаційних та берегових підрозділів Сил самооборони Японії пов’язані з впровадженням у війську американських систем зв’язку та передачі даних, а також Starlink, які раніше не використовувались.

Формування японських систем передачі даних реалізували для використання тільки японськими підрозділами, що ускладнило проведення сумісних навчань та операцій між Японією та США.

Як повідомляв “Мілітарний” раніше, Японія прискорює розробку протикорабельних ракет великої дальності для протидії Китаю.

Ракети увійдуть до складу ракетного комплексу Type 12, які наразі використовуються п’ятим протикорабельним дивізіоном сухопутних Сил самооборони Японії.

Береговий ракетний комплекс Type 12

Type 12 – береговий ракетний комплекс, розроблений для заміни в сухопутних силах Японії комплексів Type 81 1970-х років розробки.

До його складу входять ракети SSM-2 з дальністю ураження цілей близько 250 км. Використання системи передачі даних дають змогу корегувати ракету під час польоту.

Пускова установка розрахована на шість ракет. Всього у складі батареї розміщується шість пускових установок із залпом на 36 ракети.

Австралія Азія Навчання Океанія Протикорабельні ракети (ПКР) Світ Японія