fbpx
Японія придбає ракети AMRAAM та Sidewinder

Японія придбає ракети AMRAAM та Sidewinder

Raytheon Авіаційне озброєння Закупівлі ПС Японії Світ США Японія

Державний департамент США погодив потенційний продаж Японії ракет AIM-120C-8 AMRAAM та AIM-9X Sidewinder.

Про це повідомляє Управління з питань оборонної співпраці та безпеки Департаменту оборони США.

Ці ракети купують для озброєння винищувачів Повітряних сил самооборони Японії.

Орієнтовна загальна вартість потенційного замовлення 120 ракет класу “повітря-повітря” середньої дальності AIM-120C-8 AMRAAM і трьох навчальних ракет CATM-120C (Captive Air Training Missile) та супутнього обладнання – 224 мільйонів доларів.

Головним підрядником виконання замовлення буде американська корпорація RTX (у минулому Raytheon Technologies).

Своєю чергою потенційне замовлення 44 ракет малої дальності AIM-9X Sidewinder у конфігурації Block II і 29 навчальних ракет AIM-9X Sidewinder Captive Air Training Missiles (CATM) та допоміжного обладнання, станови 59, на 03 млн доларів США.

Основним підрядником у постачанні цих ракет, також буде корпорація RTX.

AIM-120 AMRAAM – це всепогодна керована ракета класу “повітря-повітря” середньої дальності, що була розроблена американською оборонною компанією Raytheon Technologies. Ракета надійшла на озброєння армії США в 1991 році.

Ракета оснащується активною радіолокаційною головою самонаведення, котра самостійно здатна захоплювати ціль на відстані не меньше 20 км.

AIM-120C-8 – це вже восьма генерація ракети версії С, спрямована на покращення технічних компонентів: радіолокаційної головки (ГСН), систем зв’язку, передачі даних та двигуна. Дальність дії ракети зросла на 30%.

AIM-9X Sidewinder Block II – найсучасніша ракета класу “повітря-повітря” малої дальності в арсеналі США, вона має модернізований підривник і цифровий запобіжник. Вона конструктивно має фіксоване переднє оперення і менші за розміром ребра, призначені для підвищення льотних характеристик.

Особливість версії Block II полягає в тому, що двигун ATK MK-139 має керований вектор тяги. Це дозволяє суттєво покращити маневреність ракети. Швидкість і дальність ураження повітряних цілей нової ракети засекречені.

Raytheon Авіаційне озброєння Закупівлі ПС Японії Світ США Японія