fbpx
Японія замовляє корабельні зенітні ракети RIM-116 RAM

Японія замовляє корабельні зенітні ракети RIM-116 RAM

Raytheon ВМС Японії Закупівлі ЗРК ППО та ПРО Світ США Японія

Сполучені Штати Америки схвалили можливий продаж Японії керованих-зенітних ракет RIM-116 RAM, які використовуються на фрегатах типу Могамі.

Про це повідомляє Оборонне агентство безпеки США.

Можливий продаж був схвалений за програмою військових продажів США. Вартість замовлення оцінюють у 74,6 мільйона доларів США.

В саме замовлення входить 63 ракети RAM Block 2B, транспортні контейнери, навчальне обладнання, інструкції з експлуатації та технічна документація.

Крім того, в Японії буде створений технічний центр, з інженерної, технічної та матеріально-технічної підтримки. Країна на власних підприємствах зможе подовжувати ресурс ракет та проводити їх оновлення.

Нове замовлення спрямоване на комплектацію багатоцільових фрегатів типу Могамі, засобами протиповітряної оборони для безпосереднього захисту корабля.

Через швидке прийняття фрегатів цього типу до складу Морських сил самооборони Японії, міністерство оборони прагне забезпечити ці кораблі усім необхідним для проведення патрульних місій.

Крім того, через проблеми з інтеграції вертикальних пускових установок Mk.41 на корабель, RIM-116 наразі складають основу протиповітряної оборони цих фрегатів

Це вже третє замовлення ракет цього типу Морськими силами самооборони Японії, починаючи з 2020 року, коли були придбані RAM Block 2. Перше замовлення було розміщене 2020 році на 51 ракету вартістю 55.1 мільйон доларів, та у 2021 році на 44 ракети, вартістю 61,5 мільйона доларів США.

Як повідомляв “Мілітарний” раніше, Міністерство оборони Японії розмістило велике замовлення на нові багатоцільові фрегати Shingata FFM, які дозволять збільшити парк бойових надводних кораблів Морських сил самооборони Японії.

Нові кораблі розроблені на базі багатоцільового фрегата типу Mogami, які наразі будуються для Морських сил самооборони Японії, для посилення підрозділів протимінної боротьби та патрульних сил.

Також нові фрегати замінять бойові кораблі будівництва 80-х років, які вже не мають тих можливостей у забезпечені протиповітряної оборони та протимінної боротьби.

Raytheon ВМС Японії Закупівлі ЗРК ППО та ПРО Світ США Японія