fbpx
ЄС виділяє 500 млн євро на підтримку ЗСУ

ЄС виділяє 500 млн євро на підтримку ЗСУ

Війна з Росією Військова допомога ЄС Україна

Європейський Союз виділяє чергові 500 млн євро на підтримку спроможності та стійкості ЗСУ.

Про це повідомили у Міністерстві оборони України.

Ця допомога буде надана в рамках Європейського фонду миру. Загальний внесок Європейського союзу в рамках фонду сягне 3,1 млрд євро.

Мобілізація додаткових 500 мільйонів євро країнами-членами ЄС є ще одним доказом того, що ми залишаємося непохитними у нашій підтримці Збройних Сил України для захисту країни від ескалації незаконної агресії. Останні невибіркові напади Росії на українське цивільне населення та цивільну інфраструктуру є ще одним доказом повної неповаги Росії до прав людини та міжнародного права“, – сказав представник Європейського союзу із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель.

Нагадаємо, міністри закордонних справ Європейського Союзу затвердили створення тренувальної військової місії для України.

Йдеться про підготовку до 15 тисяч українських військових. Замість єдиного тренувального центру в країнах Європейського Союзу мають організувати окремі курси підготовки за спеціальностями.

Відомо, що однією із країн, де тренуватимуть українських військових, стане сусідня Польща.

15 жовтня міністерство оборони Сполучених Штатів оприлюднило вміст нового пакету військової допомоги для України на суму 725 млн доларів.

Ця оборонна допомога включає озброєння й техніку, необхідну для задоволення потреб ЗСУ.

Війна з Росією Військова допомога ЄС Україна