fbpx
З полону звільнили ще 50 українців

З полону звільнили ще 50 українців

Війна з Росією Військовополонені Полон Україна

24 листопада відбувся новий обмін полоненими між Україною і Росією. Додому повернулися 50 людей.

Про це повідомив керівник Офісу президента Андрій Єрмак.

За даними СБУ, це результат роботи Об’єднаного центру з координації пошуку та звільнення військовополонених, який виконав рішення Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими.

Сьогодні вдалося повернути з російського полону 50 українських воїнів. Це 20 нацгвардійців, 12 хлопців з ВМС, 10 бійців ЗСУ, 6 – ДПСУ, 2 із ТРо“, – повідомив Андрій Єрмак.

Він додав, що серед них двоє офіцерів і 48 рядових та сержантів.

Важливо, що нам вдалося повернути 19 оборонців Маріуполя, 12 з яких були евакуйовані з “Азовсталі”, а також 15 полонених з ЧАЕС та 7 з острова Зміїний“, – уточнив він.

Попередній обмін

У середу, 23 листопада, відбувся черговий обмін полоненими між Україною і Росією, під час якого додому повернулися 36 людей.

Серед звільнених — бійці, які захищали Маріуполь, були на “Азовсталі”, а також нацгвардійці, які потрапили у полон на ЧАЕС у перші дні вторгнення.

Загалом вдалося звільнити 22 нацгвардійців, вісім прикордонників, чотирьох бійців ВМС, одного хлопця із ЗСУ та одного цивільного. У звільненого цивільного, на жаль, була ампутована нога.

Україна повернула 35 військових та одного цивільного, 23 листопада 2022 Фото: Офіс Президента

Перед цим останній обмін полоненими відбувся 29 жовтня, тоді в Україну повернулися 52 військових, серед яких були “азовці” і моряк з острова Зміїний.

У жовтні також відбувся найбільший обмін полоненими жінками, тоді додому повернулися 108 українок.

Процес помітно пришвидшився після обміну понад сотні азовців та командирів з “Азовсталі” наприкінці вересня. Усі, за винятком п’яти командирів, які за умовами обміну будуть до кінця війни в Туреччині, вже вдома.

Війна з Росією Військовополонені Полон Україна