fbpx
З України намагалися вивезти деталі для ЗРК

З України намагалися вивезти деталі для ЗРК

ЗРК ЗРК «Оса-АКМ» Контррозвідка ОПК ППО та ПРО СБУ Україна

Контррозвідка блокувала спробу незаконного вивезення з України комплектуючих та деталей для ЗРК «Оса-АКМ».

Про це повідомляє пресцентр СБУ.

Як повідомлено, контррозвідники задокументували та припинили протиправну діяльність посадовців однієї із київських структур у сфері державного експортного контролю.

Посадовці планували вивезти з України товари військового призначення.

Оперативники спецслужби, зокрема, попередили незаконну поставку до однієї з країн Близького Сходу агрегатів, комплектуючих та деталей для зенітно-ракетного комплексу «Оса-АКМ».

З України намагалися вивезти деталі для ЗРК. Фото з матеріалу СБУ

Правоохоронці встановили, що для приховування військового призначення цих товарів відправником були вказані неправдиві відомості щодо їх кількісно-якісних характеристик.

Також на продукцію не було надано необхідних дозвільних документів Державної служби експортного контролю України.

Наразі задокументовані контррозвідкою СБ України матеріали передано до органу досудового розслідування для прийняття процесуального рішення за ознаками вчинення злочину.

Довідково: ЗРК «Оса-АКМ» (індекс ГРАУ – 9К33М3) – автоматизований військовий зенітний ракетний комплекс. Комплекс оснащений шістьма зенітними керованими ракетами 9М33М3.

З України намагалися вивезти деталі для ЗРК. Фото з матеріалу СБУ. Фото з матеріалу СБУ

Нагадаємо, у листопаді 2020 року контррозвідка СБУ блокувала нелегальний експорт обладнання для військових кораблів Російської Федерації.

На початку листопада 2020 року Служба безпеки України спільно зі Службою зовнішньої розвідки України блокувала розкрадання авіаційних комплектуючих.

За попередньою версією слідства, тоді організували протиправну схему власники російської авіаційної компанії.

У серпні 2020 року контррозвідка СБУ попередила нелегальний продаж комплектуючих до бойових вертольотів Збройних Сил України.

За попередніми даними слідства, до оборудки причетні екскерівник одного з оборонних підприємств, а також колишній і діючий військовослужбовці.

У березні 2020 року контррозвідка СБУ запобігла нелегальному вивезенню до Росії комплектуючих до радіолокаці́йної станції.

ЗРК ЗРК «Оса-АКМ» Контррозвідка ОПК ППО та ПРО СБУ Україна