fbpx
З’явилися знімки де помітні сліди загоряння на аеродромі “Зябрівка” у Білорусі, який використовують росіяни

З’явилися знімки де помітні сліди загоряння на аеродромі “Зябрівка” у Білорусі, який використовують росіяни

Білорусь Вибухи Війна з Росією Втрати Росії ЗС Росії Пожежа

З’явилися перші супутникові знімки на яких зафіксовані сліди від загоряння техніки на аеродромі “Зябрівка” у Білорусі, який використовують росіяни у війні проти України.

Американська аерокосмічна компанія Maxar Technologies опублікувала нові супутникові знімки військового аеродрому.

Нові супутникові знімки, зроблені 12 серпня 2022 року.

На опублікованих зображеннях можна побачити сліди від недавнього вибуху на головній злітно-посадковій смузі, а поблизу видно спалену рослинність.

Раніше, ресурс “Беларускі Гаюн“, який відслідковує пересування російської військової техніки на території Білорусі, повідомив що в ніч проти 11 серпня в районі аеродрому “Зябрівка” поблизу Гомеля були зафіксовані спалахи та очевидці чули вибуху

Повідомлено, що за 10 хвилин було видно щонайменше 4 спалахи.

Інформацію про спалахи підтвердили відразу кілька джерел. За різними даними, починаючи з 00:30 було не менше 8 спалахів.

Вранці 11 серпня МО Білорусі заявило, що “10 серпня близько 23:00 під час контрольного пробігу однієї з одиниць техніки після проведеної заміни двигуна стався її спалах. Постраждалих немає”.

Згодом “Беларускі Гаюн” показав відео вибухів в районі аеродрому, і зазначив: “Видно чіткий великий спалах, не схожий на “загоряння двигуна”. За уточненими даними, спалахи та вибухи в районі аеродрому “Зябрівка” почалися близько 00:20 11 серпня, що вже саме собою повністю спростовує інформацію Міноборони Білорусі”.

Також моніторингова група “Беларускі Гаюн” нагадала, що на аеродромі у Зябрівці, який повністю контролюється росіянами, дислокується угруповання ЗС РФ із великою кількістю техніки: близько 10 одиниць ЗРК С-400 “Тріумф”, дві одиниці ЗРГК “Панцир”, а також ОТРК “Іскандер”. Крім цього, прикопані танки та БМП.

“Беларускі Гаюн” пізніше повідомив, що за офіційно не підтвердженими даними вночі 11 серпня на аеродромі спалахнув танк Т-72 і здетонував боєкомплект, знищивши близько 10 боєприпасів. “Підтвердженням цієї інформації є факт, що сьогодні вдень у районі 11:00 у напрямку Зябрівки було помічено рух МАЗу ЗС РБ з написом “розмінування”, — повідомили члени моніторингової групи.

Білорусь Вибухи Війна з Росією Втрати Росії ЗС Росії Пожежа