fbpx
Затримали зрадників, які здавали росіянам бійців ССО під час окупації Херсона

Затримали зрадників, які здавали росіянам бійців ССО під час окупації Херсона

Війна з Росією Держзрада Затримання Контррозвідка СБУ Україна ФСБ Росії Херсон Херсонщина

Контррозвідка СБУ викрила двох агентів, які працювали на російських загарбників і зливали конспіративні бази Сил спеціальних операцій ЗСУ під час окупації Херсона.

Російських агентів виявили унаслідок стабілізаційних заходів у звільненому місті.

За даними Служби безпеки, одним із них виявився місцевий житель, якого військовослужбовці Сил спеціальних операцій ЗСУ залучали до виконання оперативно-бойових завдань на південному фронті.

Коли окупанти захопили обласний центр, він перейшов на бік росіян та запропонував їм свою допомогу у війні проти України.

Повідомляють, що у ніч з 26 на 27 червня 2022 року він «злив» двом представникам російської ФСБ з позивними «Марс» і «Зелений» адресу конспіративної квартири українських Сил спецоперацій у Херсоні.

Також, за даними СБУ, він розкрив ворогу місця перебування оперативної групи спецпризначенців ЗСУ на території міста.

“Отриману інформацію агресор використав для захоплення в полон декількох українських військовослужбовців з їхніми родинами”, – йдеться у повідомленні.

Також зрадник намагався схиляти місцевих жителів до негласної співпраці з російськими спецслужбами у тимчасово окупованих районах південного регіону.

Інший затриманий – контрактник однієї з бригад ЗСУ, який був знайомим вищезгаданого ворожого агента. У червні минулого року український військовий потрапив у полон до окупантів.

“Там він всіляко намагався довести свою лояльність російським окупантам. Для цього він передав фсб адресу проживання рідного брата командира своєї бойової групи, якого потім загарбники схопили в полон”, – повідомляють в СБУ.

Також, за даними української спецслужби, він надавав росіянам інформацію про місця дислокації та бойові завдання свого підрозділу. Згодом контрактника під час обміну повернули українській стороні.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили обом фігурантам про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Суд обрав їм міру запобіжного заходу – тримання під вартою.

Війна з Росією Держзрада Затримання Контррозвідка СБУ Україна ФСБ Росії Херсон Херсонщина