fbpx
Збройні сили РФ отримали партію Т-80БВМ

Збройні сили РФ отримали партію Т-80БВМ

Бронетехніка Закупівлі Росія Сусіди Т-80 Танк

Збройні сили РФ отримали в грудні 2020 року чергову партію основних бойових танків Т-80БВМ.

Про це повідомляють російські медіа з посиланням на прес-службу АТ “Концерн Уралвагонзавод”.

Машини побудовані на Омському заводі транспортного машинобудування, що входить до складу УВЗ. Танки пройшли випробування. Розмір партії російські медіа приховують.

В прес-релізі підприємства зазначається, що воно перейшло до виконання ДОЗ на 2021 рік.

Т-80БВМ — це варіант модернізації танка Т-80БВ, що розроблений Омським заводом транспортного машинобудування, та (як стверджує виробник) забезпечує підвищення його основних бойових якостей: вогневої потужності, захищеності, рухливості і командної керованості, подальшу підтримку його життєвого циклу підприємствами промисловості.

Т-80БВМ

Модернізація включає установку багатоканального прицілу навідника «Сосна-У», що включає візирний, тепловізійний, далекомірний канали, а також канал керування ракетою.

На танк встановлена ​​125 мм гармата 2А46М-4, стабілізатор озброєння 2Е58 і прилад спостереження механіка-водія ТВН-5.

Механізм заряджання доопрацьований під розміщення бронебійних боєприпасів зі збідненим ураном (3БМ59 «Свинец-1» і 3БМ60 «Свинец-2»).

Підвищення командної керованості забезпечено установкою УКХ-радіостанції Р-168-25У-2 «Акведук». Для захисту від вогню противника машина оснащена протикумулятивними гратчастими екранами і комплексом модульної динамічного захисту «Релікт».

Також танк отримав доопрацьований газотурбінний двигун ГТД-1250. Бойова маса машини складає 46 т.

В серпні 2020 року під час демонстрацій своїх можливостей на оборонному форумі «Армія-2020» на підмосковному полігоні «Алабіно» стався конфуз: модернізовані російські танки Т-80БВМ не змогли вразити цілі.

Танк мав уразити цілі за допомогою керованих протитанкових ракет 9M119, проте екіпаж танку не зміг цього зробити — три промахи з трьох.

Бронетехніка Закупівлі Росія Сусіди Т-80 Танк