fbpx
Зеленський відвідав бригади, які наступають під Бахмутом

Зеленський відвідав бригади, які наступають під Бахмутом

Війна з Росією Війна на Донбасі Володимир Зеленський Донецька область Президент Україна

Президент України Володимир Зеленський побував у бригадах Збройних Сил, які ведуть наступальні дії на Бахмутському напрямку.

Про це у вівторок 5 вересня, повідомив Офіс президента.

Відвідини українських військових частин відбулися у межах робочої поїздки глави держави на Донеччину.

Зокрема, президент побував у розташуванні 93-ї окремої механізованої бригади «Холодний Яр», 28-ї окремої механізованої бригади імені Лицарів Зимового Походу та 92-ї окремої механізованої бригади імені кошового отамана Івана Сірка.

Зеленський зустрівся з командувачем Сухопутних військ ЗСУ, командувачем оперативно-стратегічного угруповання військ «Хортиця» Олександром Сирським і заслухав доповіді про оперативну обстановку в зоні відповідальності ОТУ «Лиман» та ОТУ «Соледар».

Він обговорив із комбатами проблемні питання та потреби підрозділів. Зокрема, йшлося про забезпечення артилерійськими снарядами, ракетами для “фронтових систем ППО”, евакуаційний транспорт та засоби РЕБ.

Президент нагородив воїнів, які входять до складу ОСУВ «Хортиця», орденами Богдана Хмельницького І-ІІІ ступенів, «За мужність» ІІ-ІІІ ступенів та орденами княгині Ольги.

У понеділок Зеленський відвідав бойові бригади на Донецькому і Запорізькому напрямках.

Він разом із командувачем морської піхоти й ОТУ «Донецьк» Юрієм Содолем і першим заступником міністра оборони Олександром Павлюком відвідав командні пункти:

  • 109-ї окремої бригади ТрО;
  • 110-ї окремої механізованої бригади;
  • 36-ї окремої бригади морської піхоти;
  • 53-ї окремої механізованої бригади;
  • 59-ї окремої мотопіхотної бригади;
  • 79-ї окремої десантно-штурмової бригади;
  • 37-ї та 38-ї бригад морської піхоти.

Президент заслухав доповіді командирів бригад про оперативну ситуацію на фронті, взаємодію підрозділів. А також про статус виконання бойових завдань і рівень матеріально-технічного забезпечення.

Крім того, в Запорізькій області Зеленський побував у бойових бригадах, які беруть участь у звільненні українських територій у складі оперативно-стратегічного угруповання військ «Таврія».

Глава держави відвідав командні пункти 148-ї окремої артилерійської бригади, 82-ї окремої десантно-штурмової бригади та 71-ї окремої єгерської бригади.

Війна з Росією Війна на Донбасі Володимир Зеленський Донецька область Президент Україна