fbpx
ЗС Азербайджану зайшли в окуповану частину Агдамського району

ЗС Азербайджану зайшли в окуповану частину Агдамського району

Азербайджан Кавказ Нагірний Карабах Світ

ЗС Азербайджану зайшли в раніше окуповану підконтрольних Вірменії збройних формувань частину Агдамського району.

Про це повідомило Міністерство оборони Азербайджану.

За тристоронньою угодою саме 20 листопада мала відбутися передача території захопленої на початку 90-х під контроль збройних сил Азербайджану.

Ще учора в мережі почали з’являтися відео з пересуванням військової техніки збройних сил Азербайджану в напрямку окупованої частини Агдамського району:

Під контролем вірменських військових формувань частина території Агдамського району перебувала з 1993 року, та на Google картах її можна помітити візуально:

Територія Агдамського району на Google картах

Та ж територія, що не була підконтрольна Азербайджану знаходилась на лінії зіткнення та постраждала від бойових дій, які не припинялися.

Також «містом-привидом» став адміністративний центр району – населений пункт Агдам, що до початку війни налічував 28 тисяч мешканців, а на даний момент він повністю зруйнований:

Руїни міста Агдам у Азербайджані

Агдам та його околиці було захоплено влітку 1993 року. До війни в місті працювали маслосирзавод, Агдамський коньячний завод, залізнична станція, консервний, машинобудівний заводи, вузол шосейних доріг, технікуми, медичне та музичне училище, драматичний театр.

Президент Азербайджану Ільхам Алієв вже заявив, що всі збитки будуть пораховані та виставлені Вірменії.

Інтерактивна мапа з зони конфлікту у Нагірному Карабасі:

Азербайджан Кавказ Нагірний Карабах Світ