fbpx
ЗСУ уразили аеродром на Херсонщині, який використовували росіяни 

ЗСУ уразили аеродром на Херсонщині, який використовували росіяни 

Війна з Росією Втрати Росії ЗСУ Україна Херсонщина

Українські військові завдали високоточного удару по будівлі, яку використовували російські окупанти на лівобережжі Херсонщини.

Відео удару опублікував Telegram-канал Flying Skull.

Будівля знаходилася на території злітно-посадкового майданчика поблизу населеного пункту Тарасівка.

Удар по російській базі на тимчасово окупованій території Херсонської області коригував український розвідувальний безпілотник.

Камера безпілотника зафіксувала момент ураження і його наслідки.

Одиночний потужний вибух, який повністю знищив будівлю, може свідчити про удар авіаційною бомбою з комплектом JDAM.

Територія злітно-посадкового майданчика, що був уражений, знаходиться за понад 30 кілометрів від лінії фронту.

Судячи з відео з безпілотника, російські окупанти перебували на його території, що свідчить про використання аеродрому у військових цілях.

Точний удар українських військових, привів до повного знищення будівлі. Після потужного вибуху біля руїн з’явилися російські військові, ймовірно ті, які вижили після удару або знаходилися неподалік.

Нагадаємо, що комплект Joint Direct Attack Munition (JDAM) на основі технології GPS перетворюють прості вільнопадаючі авіабомби на всепогодні кориговані боєприпаси. Вони надходять до України в межах військової допомоги від США.

Комплект включає інерційну систему навігації та GPS-приймач для підвищення точності, а також невеликі крила, що кріпляться в середній частині бомби, та хвостовий блок, який має кероване оперення, воно дозволяє бомбі коригувати свій курс під час польоту до цілі. У блоці вбудоване навігаційне та інше обладнання.

Також нещодавно ЗСУ знищили будівлю, яку використовували російські окупанти, як військову базу в селищі Асканія-Нова у Херсонській області.

Війна з Росією Втрати Росії ЗСУ Україна Херсонщина