fbpx
ЗСУ уразили скупчення окупантів поблизу Красногорівки

ЗСУ уразили скупчення окупантів поблизу Красногорівки

Авіаудар Авіація БпА (Безпілотні апарати) Війна з Росією Війна на Донбасі Донбас Україна

Біля Красногорівки Сили оборони України уразили скупчення російської піхоти, яка намагалася закріпитися.

Про це розповіли у телеграм-каналі оперативно-стратегічного угруповання військ «Хортиця» (ОСУВ «Хортиця»).

Супротивника в межах цього населеного пункту на Донеччині нещодавно уразили за допомогою авіабомб та ударних дронів.

На першому відео від військових зафіксовані авіаудари по будівлях, як заявляють в ОСУВ.

Там російські загарбники намагалися облаштувати свої позиції та закріпитися, однак їх виявили та уразили українські оборонці.

Внаслідок цих атак кілька будівель повністю зруйновані. Українські військові не уточнили, якими саме авіаційними бомбами поцілили окупантів.

На другому відео демонструються удари по окупантах за допомогою ударних FPV-дронів. Вони були споряджені потужною бойовою частиною, після вибуху якої невеликі будівлі, де ховалася російська піхота, зазнавали руйнувань, і загарбники змушені були тікати.

Також українські військові на армійських позашляховиках HMMWV вибили окупантів із будинків Красногорівки. Наблизившись до них, українські оборонці почали ввести щільний вогонь з автівок. Потім бійці закинули вибухівку у будинки та від’їхали, продовжуючи стріляти з кулеметів.

Красногорівка, що розташована неподалік Мар’їнки на новопавлівському напрямку східного фронту, залишається одним з епіцентрів наступу росіян на Донеччині.

Нещодавно окупаційні війська здійснили чергову спробу бронетанкового штурму українських позицій, застосувавши танк із новим типом захисту від дронів.

Це був російський Т-72, на який встановили металевий навіс, який прикривав верхню і бокові проекції танка. Утім, з відео незрозуміло, чи мав танк додатковий захист у вигляді сітки чи чогось подібного у передній та кормовій частині.

Судячи з зображення, головним завданням цієї конструкції є захист передусім від ударних FPV. Також такий навіс може захистити і від БПЛА, що скидають боєприпаси на техніку.

Авіаудар Авіація БпА (Безпілотні апарати) Війна з Росією Війна на Донбасі Донбас Україна