fbpx
Командувач Повітряних сил ЗСУ заявив про намір отримати F-35

Командувач Повітряних сил ЗСУ заявив про намір отримати F-35

F-15 F-35 JAS 39 Gripen Авіація ЗСУ ПС ЗСУ Сергій Дроздов

Командувач Повітряних сил Збройних сил України Сергій Дроздов презентував народним депутатам Візію Повітряних сил-2035.

Про це доповідає Мілітарний. 

В ході презентації генерал-лейтенант Дроздов озвучив нові подробиці щодо очікувань військових льотчиків, які не фігурували у оприлюдненому варіанті Візії.

Зокрема Командувач заявив, що ПС ЗСУ на першому етапі переозброєння планують отримати новий багатофункціональний літак покоління 4++. Далі ж, за словами Дроздова, Україна розраховує отримати літак 5-го покоління:

Розглядається на першому етапі літак типу Gripen (JAS39 – ред.) і F-15 (ймовірно F-15EX – ред.) В подальшому з поглибенням відносин з країнами-партнерами перехід на сучасний літак 5-го покоління F-35

Командувач також повідомив депутатам, що про протягом наступних 10 років Повітряні сили будуть змушені вивести зі складу основні зразки бойової техніки, що зараз стоїть на озброєнні ЗСУ.

Дроздов підкреслив значення переозброєння тактичної авіації:

Загрози постають не перед Повітряними силами. Загрози постають перед Державою

Командувач ПС ЗСУ зауважив, що ресурсів оборонного бюджету України буде недостатньо для переозброєння. Тому для оновлення парку тактичної авіації необхідно створити окрему державну цільову програму.

Нагадаємо, згідно Візії-2035 тендер на новий багатофункціональний літак має бути оголошений протягом 2021-2022 років.


Втім, за повідомленнями Міністерства оборони закупівлі не плануються з огляду на обмежені фінансові ресурси навіть у середньостроковій перспективі.

F-15 F-35 JAS 39 Gripen Авіація ЗСУ ПС ЗСУ Сергій Дроздов