fbpx
11-а мехбригада Білорусі отримала відремонтовані в Росії САУ «Акація»

11-а мехбригада Білорусі отримала відремонтовані в Росії САУ «Акація»

2С3 «Акація» Артилерія Білорусь Європа Модернізація САУ Світ Сусіди

Модернізовані в Росії 152-мм САУ 2С3М «Акація» надійшли до 11-ї окремої механізованої бригади білоруського війська.

Про це інформує Мілітарний.

Білоруські військовослужбовці 11-ї окремої механізованої бригади збройних сил беруть на озброєння самохідні 152-мм гаубиці 2С3М «Акація», які прибули з Росії після капітального ремонту на заводі-виробнику «Уральський завод транспортного машинобудування», повідомило міноборони сусідньої країни.

На початку вересня, міністерство оборони Білорусі отримало партію модернізованих САУ 2С3М «Акація». Результатом проведеного капітального ремонту стало повне відновлення ресурсу самохідних гаубиць.

В ході оновлення були замінені всі вузли і агрегати. На техніку встановлені сучасні засоби зв’язку білоруського виробництва, а також прилади хімічної розвідки та прилади нічного бачення.

Модернізація торкнулася двигуна, корпусу машини, а також артилерійської частини та противідкотних пристроїв.

САУ 2С3М2 «Акація» – самохідна артилерійська установка калібру 152 мм. Базовий варіант САУ надійшов на озброєння радянської армії в 1971 році. В кінці 1970-х років САУ були модернізовані до рівня 2С3М.

«Акація» призначена для придушення і знищення живої сили, артилерійських та мінометних батарей, ракетних установок, танків, вогневих засобів, пунктів управління.

Всього, за різними оцінками, в складі білоруської армії є більше сотні 2С3М, які разом з 2С5 «Гіацинт-С» і 2С1 «Гвоздика» складають основу військової потужності артилерійських частин та підрозділів.

В липні у Білорусі випробували модернізовану реактивну систему залпового вогню (РСЗВ) «Ураган» на шасі МАЗ-6317.

Стрільба з бойової машини 9П140МБ «Ураган-МБ»

За заявою Державного військово-промислового комітету Республіки Білорусь машина успішно пройшла етап попередніх випробувань. По результатам тестів підтверджені тактико-технічні характеристики та вимоги.

Під час дослідно-конструкторської роботи реалізована заміна радянського шасі ЗиЛ-135 на білоруське автомобільне шасі МАЗ-6317.

2С3 «Акація» Артилерія Білорусь Європа Модернізація САУ Світ Сусіди