fbpx
11 населених пунктів звільнили на Херсонщині

11 населених пунктів звільнили на Херсонщині

Війна з Росією Втрати Росії Трофеї Україна Херсонщина

У Херсонській область ЗСУ звільнили від російських загарбників 11 населених пунктів.

Про це інформує Мілітарний.

Пресслужба угруповання військ “Південь” Збройних Сил України повідомила про звільнення від росіян 11-ти населених пунктів на Херсонщині.

Нині вони повністю перебувають під контролем Сил оборони України.

Було визволено такі населені пункти у Херсонській області: Нововоронцовка, Мала Шестерня, Новогригорівка, Тополине, Князівка, Краснівка, Свободне, Кам’янка, Пригір’я, Кочубєївка, Орлове.

Завдяки військовим з 60-тої окремої піхотної бригади та 4-му танковому батальйону 17-ї окремої танкової бригади Збройних Сил України місцеве населення на сьогоднішній день може отримувати гуманітарну допомогу у вигляді медикаментів та продуктів харчування.

“Зусиллями наших захисників 60-тої окремої піхотної бригади та 4-го танкового батальйону 17-ї окремої танкової бригади, що перебувають в угрупованні військ “Південь” було визволено такі населені пункти на Херсонщині: Нововоронцовка, Мала Шестерня, Новогригорівка, Тополине, Князівка, Краснівка, Свободне, Кам’янка, Пригір’я, Кочубєївка, Орлове”, – йдеться у повідомленні.

Українські військові зазначили, що під час проведення операції зі визволення даних населених пунктів підрозділи оновилися «трофейною» бронетехнікою.

Були захоплені танки Т-64 (з повним боєкомплектом), БМП-2, БМД-2, ЗУ-2М на базі МТЛБу.

Нагадуємо, що раніше повідомлялося, що Збройні Сили України просунулися вперед у Херсонській області та завдали втрат окупантам. У ході контрнаступу знищена бронетехніка російських військових.

За слова військових, було ліквідовано три одиниці бронетехніка російських військових та один автотранспорт.

Зокрема, знищено дві бойові машини піхоти БМП-2 та бронемашину Iveco “Рысь”.

Війна з Росією Втрати Росії Трофеї Україна Херсонщина