fbpx
Агентство НАТО замовило гранатомети Carl Gustaf

Агентство НАТО замовило гранатомети Carl Gustaf

Saab Гранатомет Закупівлі НАТО Піхотне озброєння Світ

Шведська компанія Saab отримала замовлення на постачання багаторазових ручних гранатометів Carl Gustaf.

Про це повідомила пресслужба компанії у своєму пресрелізі.

Замовником зброї виступило Агентство НАТО з підтримки і постачання (NSPA).

Вартість контракту становить близько 60 мільйонів євро, а поставки гранатометів відбуватимуться у 2024–2027 роках.

Замовлення розміщене від імені чотирьох країн – членів НАТО у межах рамкової угоди між компанією Saab і NSPA щодо гранатометів Carl Gustaf.

Рамкова угода включає постачання боєприпасів та самих ручних гранатометів.

«Для нас велика честь, що NSPA знову обрала нашу надійну та ефективну систему Carl Gustaf, — каже Ґьорген Йоханссон, керівник бізнес відділу Saab Dynamics.

Carl Gustaf

Ручний гранатомет Carl Gustaf виробництва шведської компанії Saab Bofors Dynamics, призначений для боротьби з бронетанковою технікою, знищення живої сили, що перебуває в легких укриттях і на вогневих позиціях.

Гранатомет у версії M4 був розроблений у 2014 році для заміни старіших версій Carl Gustaf під індексом М2 та М3, які були створені у 1964 та 1986 роках відповідно. Завдяки використанню нових матеріалів вагу М4 вдалося зменшити на 4 кг порівняно з версією М3, яка становила 10 кг. Також версія М4 отримала новий прицільний комплекс з інтегрованим лазерним далекоміром, який розраховує дальність та кут підйому гранатомета для точного влучання у ціль.

Гранатомет «Carl-Gustaf» компанії Saab

Особливість гранатомета полягає у його багаторазовості, відсутності віддачі, а також великій номенклатурі 84-мм боєприпасів, які доступні для використання на ньому.

Крім стандартних протитанкових гранат, є можливість вести вогонь уламково-фугасними, шрапнельними, димовими, освітлювальними, спеціальними гранатами для знищення укріплень та керованими багатоцільовими ракетами.

Гранатомет «Carl-Gustaf» компанії Saab

Шведські ручні гранатомети Carl Gustaf поставляються більш як до 40 країн світу. Нещодавно компанія Saab розпочала будівництво в Індії заводу з виробництва цієї багаторазової зброї.

Saab Гранатомет Закупівлі НАТО Піхотне озброєння Світ